Barcelona Cultura

Què fer en família al Disseny Hub aquesta tardor?

En línia amb el compromís del Disseny Hub Barcelona per fer arribar el disseny i la cultura a totes les edats, la tardor arriba al nostre edifici carregada de propostes lúdiques i educatives per a tota la família.

L’activitat més destacada és el Barcelona Dibuixa. Amb un nom nou que reflecteix plenament la seva essència, la gran festa del dibuix de la nostra ciutat es fa present a més barris i entitats que mai. El seu programa inclou 48 tallers gratuïts distribuïts per tota la ciutat en què grans i petits podrem compartir la nostra creativitat i explorar les possibilitats que ofereixen el llapis i el paper.

El Museu del Disseny se suma a la iniciativa de ciutat amb el taller HIPERGRÀFICS!, una activitat que explora la relació entre la cal·ligrafia, l’escriptura jeroglífica i els emojis. L’activitat, conduïda per l’artista plàstic Francesc Ruiz, tindrà lloc el proper diumenge 20 d’octubre entre les 11 del matí i les 7 de la tarda.

Seguint amb el Museu del Disseny, aquesta tardor podreu tornar a gaudir dels tallers infantils “No és or…” i “Terra Líquida”. El primer, dirigit a infants d’entre 3 i 5 anys, ens convida a explorar les qualitats físiques dels objectes i les seves propietats òptiques de reflex, transparència, opacitat i translucidesa per tal de generar una experiència creativa compartida entre petits i grans. 

El segon taller, “Terra líquida”, és dirigit a famílies amb nens i/o nens d’entre 6 i 12 anys. En ell us convidem a experimentar amb la matèria i les tècniques manuals a partir d’una visita prèvia a l’exposició “Extraordinàries. Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX)”. Tot plegat, una activitat d’experimentació amb els quatre elements de la ceràmica -la terra, l’aigua, l’aire i el foc- que ens permetrà generar la nostra pròpia peça única i emportar-nos-la a casa. 

Tots dos tenen lloc els diumenges a les 11.30 h al Museu del Disseny de Barcelona i tenen una durada de dues hores. Cal inscripció prèvia.

Si el que us interessa són les històries, us recomanem el cicle “Lletra petita” impulsat per la Biblioteca El Clot-Josep Benet. Amb una programació de sis tallers que van del 17 d’octubre al 27 de desembre, el cicle apropa la literatura, els jocs, la música i la cultura popular als més petits de la casa. Podeu consultar totes les activitats que comprèn aquí

L’agenda familiar de tardor també inclou la 4a Jornada de jocs intergeneracionalsProjecte Radars”, un seguit d’activitats que trobareu al Disseny Hub Barcelona el pròxim 27 d’octubre, de 10.30 a 13.30 h, i que per primera vegada tindran lloc al Parc de les Glòries. En ella, petits i grans podreu gaudir de jocs tradicionals i de taula. A més, hi haurà esmorzar i l’espectacle familiar “Música per compartir”, a càrrec de Maria José Anglès, de MUSICOLÓGICS. Us esperem! 

Altres notícies

Jamshid Alamuti: “Sense la creativitat,...

08/11/2019

Jamshid Alamuti és cofundador de PiSchool i director general de XU Exponential University Group. El seu esperit multifacètic el...

El Re-Barcelona converteix el Disseny Hu...

07/11/2019

Seguint amb el nostre compromís amb la sostenibilitat, l’ètica...

El Museu del Disseny ens convida a enten...

06/11/2019

El passat dijous 31 d’octubre el Museu del Disseny de Barcelona va presentar l’exposició temporal...