Barcelona Cultura

REFRESH: Com reduir el malbaratament alimentari?

REFRESH (Resource Efficient Food and Drink for the Entire Supply Chain) és una iniciativa duta a terme per 26 socis de 12 països que treballen junts per contribuir als objectius de reduir el malbaratament alimentari a la UE, reduir els costos de gestió de residus, i maximitzar el valor del rebuig alimentari inevitable i del material d'embalatge.

El projecte s'està duent a terme des de juliol de 2015 i celebrarà la seva Final Conference entre els dies 9 i 10 de maig a Barcelona. Les jornades, coproduïdes pel BCD Barcelona Centre de Disseny, comptaran amb la presència de reconeguts professionals de tot el món.

Durant el dijous 9 de maig tindran lloc diverses activitats i workshops per la ciutat, entre les que destaquen "Food Waste Reduction at Mercabarna", un tour per les instal·lacions del hub alimentari més gran de la Mediterrània; i "The Agricultural Park of Gallecs", una excursió en bicicleta per un espai rural de més de 700 hectàrees situat a 15 km al nord de Barcelona.

Un dels workshops és "Zero Waste Mission" que, alineat amb la missió d'economia circular i sostenible que impulsa el BCD Barcelona Centre de Disseny, es centra en la investigació de bioplàstics. L'amfitrió del taller serà PLAT (Institute of Augmented Gastronomia), una plataforma de creació de codi obert que, a través de R+D, la innovació i l'educació, planteja com abordar els reptes de les indústries relacionades amb la innovació. Els conductors del taller seran Ignasi de Juan-Creix (PLAT Innovation director); i Irene Ródenas (PLAT Explorer of Interfícies). El divendres 10, per altra banda, l'acció es trasllada al Disseny Hub amb múltiples conferències. 

La jornada finalitzarà amb la "REFRESH Disc Chop", una divertida activitat en la qual la dansa, el menjar i la diversió seran els protagonistes. A què espereu per consultar el programa? Les inscripcions segueixen obertes. Us esperem els dies 9 i 10 de maig al Disseny Hub Barcelona.

Altres notícies

Oscar Guayabero: “Estem vivint un moment...

10/10/2019

Oscar Guayabero (1968) és para-dissenyador. Ell no dissenya, diu, sinó que activa disseny, i ho fa des del pensament, l...

El Museu del Disseny revisa l’obra i pen...

10/10/2019

L’exposició...

Què fer en família al Disseny Hub aquest...

09/10/2019

En línia amb el compromís del Disseny Hub Barcelona per fer arribar el disseny i la cultura a totes les edats, la tardor arriba al...

Talent i orfebreria, els protagonistes d...

09/10/2019

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects...