Barcelona Cultura

REFRESH: Com reduir el malbaratament alimentari?

REFRESH (Resource Efficient Food and Drink for the Entire Supply Chain) és una iniciativa duta a terme per 26 socis de 12 països que treballen junts per contribuir als objectius de reduir el malbaratament alimentari a la UE, reduir els costos de gestió de residus, i maximitzar el valor del rebuig alimentari inevitable i del material d'embalatge.

El projecte s'està duent a terme des de juliol de 2015 i celebrarà la seva Final Conference entre els dies 9 i 10 de maig a Barcelona. Les jornades, coproduïdes pel BCD Barcelona Centre de Disseny, comptaran amb la presència de reconeguts professionals de tot el món.

Durant el dijous 9 de maig tindran lloc diverses activitats i workshops per la ciutat, entre les que destaquen "Food Waste Reduction at Mercabarna", un tour per les instal·lacions del hub alimentari més gran de la Mediterrània; i "The Agricultural Park of Gallecs", una excursió en bicicleta per un espai rural de més de 700 hectàrees situat a 15 km al nord de Barcelona.

Un dels workshops és "Zero Waste Mission" que, alineat amb la missió d'economia circular i sostenible que impulsa el BCD Barcelona Centre de Disseny, es centra en la investigació de bioplàstics. L'amfitrió del taller serà PLAT (Institute of Augmented Gastronomia), una plataforma de creació de codi obert que, a través de R+D, la innovació i l'educació, planteja com abordar els reptes de les indústries relacionades amb la innovació. Els conductors del taller seran Ignasi de Juan-Creix (PLAT Innovation director); i Irene Ródenas (PLAT Explorer of Interfícies). El divendres 10, per altra banda, l'acció es trasllada al Disseny Hub amb múltiples conferències. 

La jornada finalitzarà amb la "REFRESH Disc Chop", una divertida activitat en la qual la dansa, el menjar i la diversió seran els protagonistes. A què espereu per consultar el programa? Les inscripcions segueixen obertes. Us esperem els dies 9 i 10 de maig al Disseny Hub Barcelona.

Altres notícies

Carme Ruscalleda: “Som just a la cantona...

06/05/2019

Carme Ruscalleda és la xef amb més estrelles Michelin del planeta. El passat mes d’octubre, i després de 30 anys, va...

La Setmana de l’Arquitectura 2019 homena...

02/05/2019

L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der...

Barcelona Design Week: un esdeveniment d...

30/04/2019

La Barcelona Design Week torna al Disseny Hub del 12 al 19 de juny...

REFRESH: Com reduir el malbaratament ali...

30/04/2019

REFRESH (Resource Efficient Food and Drink for the Entire Supply Chain) és una iniciativa duta a terme per 26 socis de...