Barcelona Cultura

S’apropa el 5è Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat

El 5è Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat a Museus i Patrimoni arribarà en breus a la ciutat. Entre el 14 i el 16 de juny, el Museu Marítim de Barcelona es convertirà en l’epicentre del debat entorn a l’educació i l’accessibilitat a tot tipus d’equipaments culturals, museístics i patrimonials.

Es tracta de la trobada anual més important que reuneix especialistes, professionals de museus i investigadors, per donar a conèixer els últims avenços d’accessibilitat a museus i centres patrimonials en tot l’àmbit internacional.

Hi participaran, entre d’altres, experts del sector com Barry Ginley, responsable d’accessibilitat  del Victoria & Albert Museum de Londres, o Clémence Gros, responsable del desenvolupament de públics del Musée du Quai Branly - Jacques Chirac de París, actualment un dels museus internacionals més avançats en qüestions relacionades amb l’accessibilitat.

El Disseny Hub treballa constantment en consonància amb els criteris d’accessibilitat per seguir sent un centre que garanteixi l’accessibilitat universal al patrimoni cultural de la ciutat. Les seves actuacions, elaborades en estreta col·laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, han permès la instal·lació de diversos serveis d’accessibilitat.

Les persones amb mobilitat reduïda poden demanar diversos serveis a l’edifici. Totes les zones de servei contenen lavabos adaptats als usuaris amb cadira de rodes, i al carrer Àvila s’han destinat dues reserves d’aparcament per a cotxes amb distintiu de mobilitat reduïda. El Disseny Hub garanteix la mobilitat horitzontal i vertical a tot l’edifici i disposa, a més, de cadires de rodes per a les persones que ho sol·licitin.

Les persones amb problemes de visió i els usuaris amb pròtesis auditives també disposen de serveis específics d’accessibilitat a l’edifici. Les dues entrades estan equipades amb encaminaments podo-tàctils que faciliten la localització de l’edifici.  L’entrada del carrer d’Àvila compta, a més, amb elements d’encaminament cap a la maqueta tàctil que reprodueix l’edifici i el seu entorn. D’aquesta manera es facilita la ubicació de les persones amb problemes de visió. Els taulells d’informació i d’atenció al públic també disposen d’un anell magnètic per facilitar l’atenció de les persones que ho requereixin.

Les inscripcions per al congrés poden fer-se a través del link següent , mentre que es pot consultar tota la informació referent als serveis d’accessibilitat del Disseny Hub a la seva pàgina web.

Altres notícies

La primera ADGBigTalk del 2019 ja és aqu...

16/01/2019

El proper dimecres 30 de gener, en el marc del cicle de conferències ADGTalk, tots els apassionats del futbol...

Concurs: Les 1.000 cares del Disseny Hub...

10/01/2019

Entre els dies 10 i 20 de gener, milers d’imatges de diferents estils i temàtiques ompliran el Disseny Hub Barcelona per l’...

2018: El Disseny Hub Barcelona es consol...

31/12/2018

La ciutat de Barcelona destaca com un centre de cultura, disseny i avenç, i un any més, el Disseny Hub Barcelona ha...

Barcelona Printlife: l’exposició de foto...

27/12/2018

Milers d’imatges de diferents estils i temàtiques ompliran el Disseny Hub Barcelona per a l’exposició...