Barcelona Cultura

Talent i orfebreria, els protagonistes d'octubre al Disseny Hub

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects, aterra al Disseny Hub Barcelona els dies 11, 12 i 13 d'octubre de 2019 el marc de la Setmana de la Joia de Barcelona.

Unint un gran nombre d'artistes independents i de diferents entitats relacionades amb la joieria i els objectes, l'objectiu de la fira des dels seus inicis ha estat impulsar i donar visibilitat al talent nacional i internacional vinculat al sector de la joieria. Dirigida tant a professionals del sector com al públic en general, al llarg de la seva trajectòria l'esdeveniment s'ha convertit en una plataforma nacional i internacional per al talent orfebre.

En la seva onzena edició, la fira se centrarà en el significat comunicatiu i diplomàtic de les joies i objectes d'art, i és que cada any es tria un tema sociocultural d'actualitat com a fil conductor de l'exposició. Sota aquest paraigües s'han seleccionat els treballs de més de cinquanta artistes. Una d'elles és Cova Río, professora de la Universitat Nebrija, que exposarà les seves peces de joieria de la sèrie MoNoCRoMos. La col·lecció neix de l'estudi de la relació entre la pintura i l'arquitectura, i dóna lloc a barreges i superposicions de materials que recreen les capes, els matisos i les voladures que caracteritzen les textures arquitectòniques.

JOIA 2019 comptarà amb la presència de més de 430 artistes d’arreu del món, tots ells reunits al Disseny Hub Barcelona entre els dies 10 i el 12 d'octubre. A més, en el marc de la fira JOIA Barcelona, ​​el Grup Dúplex lliurarà el premi internacional «Art i Joia» el proper dijous 10 d'octubre a les 18 h.

La fira coincideix amb la celebració dels Premis de Joieria Contemporània Enjoia't 2019 del FAD, que acollirem el 12 d'octubre a l'edifici del Disseny Hub Barcelona; i amb l'exposició "Joaquim Capdevila. Joies 1959-2019". Aquesta última, organitzada pel Museu del Disseny de Barcelona, ​​es podrà visitar gratuïtament a la planta B del nostre edifici fins al 17 de novembre.

Altres notícies

Jamshid Alamuti: “Sense la creativitat,...

08/11/2019

Jamshid Alamuti és cofundador de PiSchool i director general de XU Exponential University Group. El seu esperit multifacètic el...

El Re-Barcelona converteix el Disseny Hu...

07/11/2019

Seguint amb el nostre compromís amb la sostenibilitat, l’ètica...

El Museu del Disseny ens convida a enten...

06/11/2019

El passat dijous 31 d’octubre el Museu del Disseny de Barcelona va presentar l’exposició temporal...