Barcelona Cultura

Un petit tast d’‘Inside Poblenou’ arriba al vestíbul del Disseny Hub

Veure la transformació del Poblenou en imatges a dins del Disseny Hub  ja és possible! L’entitat acull, des del dimarts 13 de març, la mostra del fotògraf suís Darius Koehli sobre els canvis del barri entre el 2005 i el 2017.

Aquesta petita mostra recull una selecció de fotografies extretes d''Inside Poblenou', l’exposició actualment visible a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. L’exposició de l’Arxiu es composa de 98 fotografies digitals que retraten l’evolució del món del treball al Districte 22@, i mostren l’interior dels edificis de noves tecnologies, les oficines, alguns detalls arquitectònics o moments de la vida quotidiana, cultural i de l’oci al barri.

A més de les instantànies de Koehli, a ‘Inside Poblenou’ s’hi poden veure fotografies històriques del barri del Poblenou extretes dels fons de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Aquestes, que es remunten fins a l’any 1872, permeten recrear de forma visual l’evolució del barri i la seva transició d’un model econòmic industrial a un de purament tecnològic.

Les fotografies de Koehli es divideixen en diverses sèries que exploren diferents aspectes de l’evolució del Poblenou. La primera, ‘Saurópolis’, mostra la vida diària del barri entre els anys 2005 i 2009, període durant el qual el barri passa er una transformació urbanística dràstica que s’havia iniciat a partir de la nominació de la ciutat com a seu dels Jocs Olímpics de 1992.

La segona sèrie mostra el final de l’etapa industrial d’un Poblenou que segueix amb el seu desenvolupament arquitectònic. Sota el nom de ‘Men at Work’, aquest conjunt d’instantànies introdueix l’espectador en els tallers, domini exclusiu del proletari que treballa amb eines i maquinària aliens a la nova era tecnològica. Algunes de les seves imatges se centren en mostrar detalls d’objectes i d’empremtes deixades pel pas del temps. D’altres, en canvi, són vistes impressionistes d’exteriors, de tallers, de petites fàbriques i de magatzems de barri que recorden el passat industrial del barri.

Finalment, la sèrie ‘Inside 22@’ està formada per 27 fotografies realitzades l’any 2014 a l’interior d’empreses i d’edificis de noves tecnologies, acabades d’instal·lar al barri. Aquestes immortalitzen els espais de treball, les oficines, i tots aquells detalls que representen la modernitat del barri en aquella època, i que contrasten amb la sèrie anterior.

La mostra es podrà veure al vestíbul del Disseny Hub fins al 16 d'abril de 2018, mentre que l’exposició de l’Arxiu Fotogràfic estarà oberta al públic fins al 19 de maig.

 

Altres notícies

Els 500 millors dissenys de l’any, reuni...

20/06/2018

La innovació, el talent i el disseny de qualitat se citen a l’exposició ‘El millor disseny de l’any’. Es tracta d...

Descobreix els guanyadors dels premis de...

18/06/2018

Durant la Barcelona Design Week, que es va celebrar entre el 5 i el 14 de juny, es van celebrar les cerimònies de...

Visita els APROP, la nova solució per fe...

12/06/2018

Ràpids de construir, sostenibles i fets amb materials de qualitat. Així són els Allotjaments de Proximitat Provisionals...

S’apropa el 5è Congrés Internacional d’E...

11/06/2018

El 5è Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat a Museus i Patrimoni arribarà en breus a la ciutat. Entre...