Barcelona Cultura

Una jornada per explorar les noves tendències creatives de l’artesania

El proper 12 d’abril arriba la IIIª Jornada de Creativitat i Tendències. Una jornada per als professionals del sector creatiu organitzada pel Museu del Disseny de Barcelona, que es dedicarà aquest any a explorar l’univers creatiu de l’artesania des d’una perspectiva plenament contemporània. Sota el lema ARTESANIA: INNOVACIÓ | REVOLUCIÓ | PROJECCIÓ, aquesta jornada explorarà les transformacions que aquesta disciplina ha experimentat en els darrers anys.

Al programa, dues conferències i una sèrie de tallers creatius. La primera de totes les activitats serà la conferència “Artesania: Innovació”, impartida per Kim Mannino, directora de l’empresa de previsió i anàlisi de tendències WGSN Live. Durant la seva intervenció, Mannino parlarà del “Common Ground”, una macro tendència a través de la qual la gent pretén connectar-se tant localment en la vida real com globalment a través de les xarxes socials en un context de desglobalització.

A continuació, Jonathan Openshaw, editor de The Future Laboratory, impartirà una segona conferència titulada “Rethinking tactile craftsmanship in the post-digital age”. Openshaw hi reflexionarà sobre el retorn a la tactilitat practicat per certs artesans contemporanis que treballen en l’era digital. Ambdues conferències se celebraran en anglès, i comptaran amb un servei de traducció simultània al català i al castellà.

Finalment, a partir de les 15h de la tarda, s’impartiran diferents tallers de creativitat titulats “Artesania: Projecció”. Aquests se focalitzaran en diversos àmbits del disseny i proposaran als assistents un exercici pràctic basat en noves propostes de la producció artesana, que integren o tenen en compte les noves eines industrials i digitals. Papers pintats, tipografies, ceràmiques, mobiliari i costura són els àmbits de producció que s’abordaran en els cinc tallers previstos. Aquests seran animats per professionals del sector, que partiran dels objectes del Museu com a font d’inspiració i del seu treball personal per aprofundir en l’anàlisi i les noves propostes de la creació artesana, industrial i digital.

A més, durant l’hora del dinar, el Museu del Disseny posarà diferents recursos documentals a disposició dels assistents. Aquests estaran relacionats amb les noves tendències i aquells aspectes que s’abordaran durant la jornada, i es podran consultar a l’espai foyer.

La informació sobre el programa, els horaris i els preus per a participar a la jornada es poden consultar al web del Museu del Disseny.

 

Altres notícies

Concurs de Sant Jordi: Què t'inspir...

15/04/2019

L'arquitectura barcelonina ha estat, des dels seus inicis, una font d'inspiració per a artistes i creadors. La...

OFFF: el punt de trobada del millor tale...

10/04/2019

L’OFFF, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona, fa parada a la ciutat...

“L’OFFF crea el moment perfecte perquè l...

10/04/2019

En el marc del compte enrere de l’OFFF, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona...

La creativitat i les tendències tornen a...

10/04/2019

La quarta edició de la ...