Barcelona Cultura

Visita els APROP, la nova solució per fer front a l’expulsió del veïnat a Barcelona

Ràpids de construir, sostenibles i fets amb materials de qualitat. Així són els Allotjaments de Proximitat Provisionals (APROP), una de les últimes solucions que implementarà l’Ajuntament de Barcelona per tal de fer front a l’expulsió del veïnat als barris de la ciutat. Des del 9 de juny fins al 27 de juliol, la ciutadania podrà familiaritzar-se amb aquests allotjaments gràcies a una exposició temporal que s’ubicarà als carrers Sancho de Ávila i Badajoz, al costat del Disseny Hub.

La mostra és gratuïta i d’aforament limitat, i permet visitar dos allotjaments d’aquest tipus: un amb un sol dormitori, i un altre de dos. Es pot visitar de les 16:00 hores a les 20:00 hores, dimecres i dijous, i de les 10:00 hores a les 20:00 hores,  divendres, dissabtes i diumenges. Coincidint amb la Barcelona Design Week, l’horari de la primera setmana serà de 10:00 hores a les 20:00 hores, de dilluns a diumenge.

Es podran concertar visites guiades dimecres i dijous a la tarda, i la resta de dies, al matí, migdia i tarda. Només cal inscriure-s’hi amb un correu a exposicioaprop@bcn.cat. L’exposició s’acompanyarà d’un cicle d’activitats a l’aire lliure. A més, a partir del 21 de juny, es durà a terme un cicle de cinema, amb sis sessions de projecció que se celebraran els dijous a les 22:00 hores.  

Els APROP es fabriquen gràcies a un sistema de construcció industrialitzat, que crea mòduls fàcils d’agrupar creant combinacions diverses. La construcció pot durar fins a nou mesos. D’aquesta manera es garanteix la possibilitat d’accedir a un habitatge de forma universal en un curt termini de temps. Aquest mateix motiu els transforma en una solució temporal, ideal per a acollir els residents d’un barri a l’espera que s’acabin de construir les promocions definitives previstes.

Els mòduls dels APROP s’emplaçaran en solars vacants propietat de l’Ajuntament de Barcelona. Aquests solars estan pendents d’ésser ocupats per habitatges o equipaments, i es distribueixen en diferents barris de la ciutat. Així, els residents podran mantenir l’arrelament als barris on desenvolupen la seva vida quotidiana i s’impedirà que les persones reallotjades perdin els vincles socials. Un cop hi hagi una promoció d’habitatge públic a punt de ser executada en el solar dels APROP, aquests es desmuntaran i es construiran en un altre solar vacant de la ciutat.

Barcelona se suma així a la llista de ciutats que han intentat donar resposta als problemes d’habitatge a través de la ràpida construcció d’edificis amb sistemes industrialitzats. Amsterdam, Londres o Le Havre són algunes de les ciutats que ja han desenvolupat complexos residencials i d’equipaments que serveixen de referent arquitectònic i urbanístic en aquest sector.

Altres notícies

La primera ADGBigTalk del 2019 ja és aqu...

16/01/2019

El proper dimecres 30 de gener, en el marc del cicle de conferències ADGTalk, tots els apassionats del futbol...

Concurs: Les 1.000 cares del Disseny Hub...

10/01/2019

Entre els dies 10 i 20 de gener, milers d’imatges de diferents estils i temàtiques ompliran el Disseny Hub Barcelona per l’...

2018: El Disseny Hub Barcelona es consol...

31/12/2018

La ciutat de Barcelona destaca com un centre de cultura, disseny i avenç, i un any més, el Disseny Hub Barcelona ha...

Barcelona Printlife: l’exposició de foto...

27/12/2018

Milers d’imatges de diferents estils i temàtiques ompliran el Disseny Hub Barcelona per a l’exposició...