Barcelona Cultura

Visites escolars per a totes les edats al Museu del Disseny

Qui diu que els museus són només per als adults? Per mostrar que aquesta idea és totalment errònia, el Museu del Disseny ofereix tot tipus de visites guiades i visites-taller per aproximar les seves col·leccions permanents a nens i nenes de totes les edats.

Les activitats proposades abasten diversos àmbits del disseny, anant des de la moda, que s’aborda ja amb els més petits, fins a les arts decoratives. Cada activitat es vincula a una de les exposicions permanents del Museu, de manera que els nens puguin assimilar les nocions que transmeten les mostres i posar-les en pràctica.

L’exposició El cos vestit. Siluetes i moda (1555-2015), per exemple, ofereix diferents propostes de visita ideades per a infants, alumnes de Primària i d’ESO, Batxillerat i cicles formatius. Els infants de primer i segon de Primària poden descobrir, gràcies a l’activitat Petits Monstres Vestits, les accions que el vestit fa sobre el cos i experimentar amb el gest i el moviment a través del dibuix. Les visites-taller pensades per als nens i nenes d’edats més avançades, en canvi, els proposen transformar-se en models per jugar amb els volums, mentre les activitats per a adolescents pretenen desenvolupar el seu esperit crític respecte la moda a través del debat.

D’altres exposicions, com Extraordinàries! Col·leccions d’art decoratives i arts d’autor (segles III-XX) proposen activitats relacionades amb les arts decoratives. Es tracta de visites que intenten aproximar les històries que s’amaguen rere els objectes o que projecten una mirada crítica sobre ells abordant conceptes com el colonialisme, la societat de consum o la globalització.

Altres activitats proposen, entre d’altres, la creació de gràfics i el treball en equip per crear cartells i aproximar als alumnes la feina del dissenyador gràfic; o aprendre a analitzar els objectes per descobrir la voluntat funcionalista del bon disseny.

El Museu del Disseny també organitza visites guiades al pis-museu de la Casa Bloc. Els alumnes de l'ESO, de Batxillerat i dels cicles formatius poden, a més, gaudir d’una sèrie de visites guiades especials a les exposicions.

 

Altres notícies

'Entre Tallers i Museus': una...

23/04/2018

El diumenge 6 de maig, els museus de la ciutat de Barcelona s'omplen de creativitat i artesania gràcies a '...

Els casals d’estiu més creatius, al Muse...

18/04/2018

Aquest estiu, els casals tornen a omplir el Disseny Hub de la creativitat i l’enginy dels més joves. Després de l...

El nou MODA-FAD presenta una exposició p...

16/04/2018

El consumidor és el centre de la indústria, i el mercat gira entorn de les seves decisions de...

Quins són els reptes del futur i com el...

10/04/2018

Laura Clèries és consultora ‘freelance’, dissenyadora i docent universitària, i actualment dirigeix Elisava...