Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany

Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany

Des de l’any 1987 l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca el Premi 8 de març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany. La primera edició es convocà amb la realització d'un vídeo per a dones.

L'objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional que faciliti la realització del projecte guanyador.

Població a qui s'adreça

  • Persones físiques o jurídiques; associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2018: XXXII edició del Premi 

Amb el lema "Desvestint el gènere", el premi del 2018 ha volgut potenciar els projectes que contribueixin a sensibilitzar la ciutadania i a prevenir, denunciar i afrontar les situacions de discriminació i desigualtat de gènere en l’àmbit de la moda, l’estètica i la bellesa.

El projecte guanyador ha estat ‘Donem-li la volta a la moda. M’agrada, m’agrado, jo decideixo!’, d'Upycling Barcelona en col.laboració amb l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc.

‘Donem-li la volta a la moda. M’agrada, m’agrado, jo decideixo!’ promou accions crítiques amb els estereotips de gènere i d’impuls al consum responsable de roba a través del reciclatge de peces de roba. Upcycling és una botiga de roba i complements, que també acull un taller de costura i de reciclatge de mobles vells i un petit espai de coworking. Aquest projecte té el seu origen en el Fashion Revolution Day organitzat per primera vegada el 2017.

El premi al millor projecte escollit per votació popular del públic assistent ha estat pel projecte “Més amb menys”, del Pla Comunitari de Roquetes.