Dia Internacional de les dones

Dia Internacional de les Dones

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides, en què es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones. El 8 de març té origen en diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes del 1857 i l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911, on van morir unes 149 persones, la majoria dones, moltes d'elles immigrants i molt pobres que treballaven en condicions penoses. Les grans mobilitzacions que se’n van derivar són a l’origen del Dia Internacional de les Dones.

Barcelona s’uneix a la vaga laboral feminista convocada per la Comissió 8M per al 8 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Es farà vaga de consum, de treball domèstic i cures, de treball remunerat i d’estudis per tal de denunciar la desigualtat i la violència envers les dones en tots aquests àmbits. Els sindicats també donen suport a aquesta vaga. CGT convoca una vaga de 24 hores, mentre que UGT i CCOO conviden a parar 2 hores, 1 minut i 36 segons (el temps que una dona ha de treballar més que un home en una jornada laboral per cobrar igual que ell).

A més de la vaga feminista, a Barcelona s’organitzen una sèrie d’actes reivindicatius que podeu consultar en aquest espai web.