11a edició del Premi Dona i Esport

Premis. S'obre el termini d'inscripció a l'11è Premi Dona i Esport que convoca l'Ajuntament de Barcelona a través de l'Institut Barcelona Esports i que acaba el 18 d'abril.

Aquest 18 d’abril es va acabar el termini de presentació de candidatures de l’11a edició del premi Dona i Esport, que s’entregaran el pròxim 24 de maig al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu d’aquest reconeixement és fer visible la tasca de les dones en el món de l’esport, i difondre històries i reflexions sobre el paper de la dona en aquest àmbit. Alhora es vol contribuir a una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva.

Aquest premi té quatre categories. D’una banda, el “Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport”, que va dirigit a les dones que hagin destacat en la seva tasca de difusió i promoció de l’esport. També hi ha el “Premi a la Dona Esportista”, que distingeix la tasca social a favor de l’esport femení, la dedicació i els mèrits esportius i en el qual hi podran optar les dones que hagin destacat en la seva trajectòria esportiva, en la seva repercussió social i en la seva aportació al món de l’esport en competició o que hagin aconseguit alguna fita esportiva.

En tercer lloc hi ha el “Premi al Mitjà de Comunicació”, que reconeix les persones o els mitjans que han destacat per la tasca de promoció i difusió de fets, activitats i èxits relacionats amb les dones i l’esport. Podran ser candidats o candidates a aquest guardó les propostes de treball periodístic de caràcter divulgatiu, informatiu o d’opinió, en premsa escrita, ràdio, televisió (en format analògic) i/o en format digital/on line (ràdio, premsa, televisió, webs, blogs periodístics…) realitzat, editat, o fet públic a Barcelona durant el 2017 i relacionats amb les dones i l’esport.

I, per últim, hi ha el “Premi al club esportiu de la ciutat”, que té la finalitat de reconèixer a l’entitat esportiva de Barcelona que ha destacat per la seva tasca de promoció de l’esport femení per la seva trajectòria o la consecució d’una fita esportiva en l’àmbit de l’esport femení o que fomenta la participació i presència de les dones en tots els àmbits d’actuació impulsant el principi d’igualtat d’oportunitats.

Teniu tota la informació al respecte al document publicat al BOP.

Més informació