Comença el cicle de cinema de dones 2018 “Accions i Resistències”

Aquest divendres 18 de maig es projectarà la pel·lícula "Figuras ocultas", entorn a la vida de tres brillants dones negres científiques.

El cicle ens endinsa en històries de vida de diferents dones i el poder transformador de les seves experiències quotidianes.

En un any com aquest, en què s’ha fet evident l’eclosió dels feminismes més reivindicatius, de les consignes més contundents contra les violències i els abusos sexuals, i de la visibilitat LGTBI feminista, les pel·lícules que integren la programació tenen un mateix fil conductor: la transcendència de les accions, petites o grans, a través del cinema com a eina per generar canvis.

No us perdeu aquestes cinc pel·lícules que es projectaran a cinc districtes diferents de la ciutat. Totes les sessions seran a l’aire lliure i seran gratuïtes.

 

18/05/2018, a les 21.30h
Plaça Mercè Sala
En col·laboració amb la Comissió de Festes del Barri de la Plata, Poblenou.
FIGURAS OCULTAS
Theodore Melfi. 127 minuts. Estats Units, 2016. Versió doblada al castellà.
Narra la història mai explicada de tres brillants dones negres científiques afroamericanes que van treballar a la NASA al començament dels anys seixanta: les matemàtiques Katherine Johnson i Dorothy Vaughan i l’enginyera Mary Jackson. En plena carrera espacial en el context de la guerra freda, i així mateix en un moment de lluita pels drets civils de les persones negres nord-americanes, aquestes dones han de dur a terme l’ambiciós projecte de posar en òrbita l’astronauta John Glenn.

31/05/2018, a les 21.30h
Pati de la Casa Elizalde. Aforament limitat.
En col·laboració amb l’Associació de Veïns i Veïnes i el Casal de Joves de la Dreta de l’Eixample
BAR BAHAR, ENTRE DOS MUNDOS
Maysaloun Hamoud. 96 minuts. Israel, 2016. Versió doblada al castellà.
La Salma, la Laila i la Nur, tres dones palestines que comparteixen pis a Tel-Aviv, intenten trobar un equilibri entre la tradició i la cultura moderna. Palestines amb passaport israelià, les tres han optat per viure la seva vida a Tel-Aviv, lluny dels seus llocs d’origen. Les tres busquen l’amor, però aviat s’adonaran que una relació escollida per elles no és quelcom fàcilment assolible. Hauran de trobar el seu lloc al món, sigui en la ciutat, sigui als seus pobles d’origen.

4/07/2018, a les 21.30h
Plaça Pastrana
En col·laboració amb la Comissió de la Festa Major del Carmel.
LA BICICLETA VERDE
Haifaa Al Mansour. 98 minuts. Aràbia Saudita, 2012. Versió doblada al castellà.
La Wadjda té 10 anys, viu als suburbis de Riad, a l’Aràbia Saudita, i es deleix per tenir una bicicleta, però està mal vist perquè és una nena. Però la Wadjda és una nena que desafia els límits entre allò que està permès i allò que està prohibit. El seu pare es vol separar de la mare perquè no han tingut un fill mascle. La mare, com totes les dones, ha d’anar coberta amb el nicab pel carrer per tal que els homes no li vegin la cara. Film de la primera dona de l’Aràbia Saudita que escriu i dirigeix una pel·lícula.

30/09/2018, a les 21.30h
Plaça Joan Pelegrí
En col·laboració amb les Festes Majors d’Hostafrancs.
MAUDIE, EL COLOR DE LA VIDA
Aisling Walsh. 115 minuts. Canadà, 2016. Versió doblada al castellà.
La Maud Dowley és una dona alegre de Nova Escòcia que somnia amb independitzar-se de la seva protectora família. L’Everett Lewis és un pescador local que busca assistenta. Després de veure el seu anunci, la Maudie no triga a mudar-se a casa de l’Everett per encarregar-se de les tasques de la llar. Però allò que comença sent una difícil convivència entre dos pols oposats, a poc a poc s’anirà transformant en una història d’amor. Basada en fets reals, la pel·lícula explica la història de la pintora autodidacta Maud Lewis i de com les seves senzilles pintures d’ocells, flors, gats i cérvols van arribar a ser vistes i reconegudes per tots els racons del país fins convertir-la en una de les artistes folk més representatives del Canadà.

7/10/2018, a les 21h
Plaça Comas
En col·laboració amb la Taula de Dones del districte de les Corts.
RARA
Pepa San Martín. 93 minuts. Xile, 2016. Versió original en castellà.
Des del divorci dels seus pares, la Sara, una nena de 13 anys, i la seva germana petita, la Catalina, viuen amb la seva mare i la seva companya. Encara que per a elles la situació és perfectament normal, no tots pensen el mateix. El pare manté les seves reserves sobre aquest tema i no dubta a posar a prova aquesta convivència en demanar la custòdia de les nenes. La Sara i la Catalina es veuran obligades a transitar per un nou escenari familiar i social preservant l’alegria de la infantesa al màxim possible.