El Consell de les Dones de Barcelona mostra el seu ferm rebuig a la sentència pel cas de “La Manada”

La Comissió Permanent del Consell de les Dones de Barcelona rebutja la sentència dictada als cinc membres de “La Manada”

La declaració denuncia el caràcter patriarcal de la sentència i exigeix una reforma del Codi Penal per tal de protegir els drets de les dones.

La Comissió Permanent del Consell de les Dones de Barcelona s’ha posicionat en contra de la sentència dictada als cinc membres de “La Manada” del darrer 26 d’abril, en la qual se’ls condemna per abús sexual continuat amb prevalença, a nou anys de presó i a cinc de llibertat vigilada després del compliment de la pena.

El Consell de les Dones declara que “el tribunal no ha considerat el delicte d’agressió sexual, que implica violència i intimidació”, “la qual cosa ha implicat la manca de reconeixement judicial del que és i com funciona la violència sexual, tot fomentant la violència institucional i deixant sense efecte la deguda funció reparadora que ha de tenir el dret”.

Des del Consell s’exigeix una reforma del Codi Penal per a l’abolició del supòsit d’abús sexual i també s’aposta per formar a tots els cossos judicials en perspectiva de gènere i la importància que els mitjans de comunicació i les xarxes socials evitin descripcions detallades, escabroses o impactants amb les violències masclistes.

El Consell de les Dones de Barcelona va ser fundat el 1994 i és un òrgan consultiu i participació de les dones de Barcelona per debatre i visibilitzar les demandes i necessitats específiques de les dones de la ciutat. Actualment reuneix més de 80 entitats de dones i feministes.