El PIAD de l'Eixample es trasllada als jardins Rosa Deulofeu

Dones. El PIAD, que anteriorment estava en un edifici d'oficines del carrer Mallorca, s'ha traslladat a unes noves dependències a l'interior d'illa Rosa Deulofeu, al costat de l'Espai d'Entitats Anna Alabart i del nou Espai de Gent Gran Montserrat Olivella

El Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de l'Eixample s'ha traslladat a unes noves dependències a l'interior d'illa Rosa Deulofeu, al costat de l'Espai d'Entitats Anna Alabart i del nou Espai de Gent Gran Montserrat Olivella. El nou PIAD es distribueix en una espaiosa sala d'espera, tres despatxos de visites, una sala de treball per quatre professionals, un office i un magatzem. L'equip del PIAD de l'Eixample està format per una tècnica, una psicòloga, una advocada i una tècnica comunitària.

Els Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIADs) són serveis municipals de proximitat que ofereixen assessorament a qualsevol dona que visqui, estudiï o treballi a Barcelona. Possibiliten l’accés a diferents recursos de la ciutat, de tipus laboral, associatiu, cultural i educatiu, entre d’altres. També ofereixen assessorament jurídic i psicològic gratuït.

Cal recordar que des del mes d’octubre ja no hi ha horari d’atenció directe als PIAD i, per tant, cal concertar cita prèvia trucant als telèfons dels PIADS o anar a les oficines en els horaris senyalats per agafar cita prèvia.

L’horari per demanar cita prèvia presencialment (no per ser atesa) es:

· Dimecres de 17 a 18 h

· Divendres de 9 a 10 h

També es pot demanar per telèfon al 932 562 819

Què ofereixen els PIADs

En l’àmbit individual

– Informació i orientació sobre diferents recursos (laborals, formatius, personals, legals, d’associacions de dones, espais de trobada i participació, etc.).
– Atenció personalitzada, espai d’escolta activa per abordar les situacions en la seva complexitat.
– Assessorament jurídic.
– Acompanyament psicològic.

En l’àmbit grupal

– Tallers de diferents temàtiques: eines personals, autoestima, separacions i dols, relacions afectives i sexualitat, apoderament en temps de canvis, moviment conscient, autodefensa, etc.
– Grups de creixement personal i de suport per a dones.

En l’àmbit comunitari

– Cursos de formació i sessions informatives.
– Organització i/o realització de xerrades sobre temes relacionats amb els drets de les dones.
– Celebració de les diades més importants: 8 de març, Dia Internacional de les dones; 25 de novembre, Dia Internacional per l’eradicació de la violència vers les dones.