El PIAD de l'Eixample es trasllada als jardins Rosa Deulofeu

Dones. El PIAD, que anteriorment estava en un edifici d'oficines del carrer Mallorca, s'ha traslladat a unes noves dependències a l'interior d'illa Rosa Deulofeu, al costat de l'Espai d'Entitats Anna Alabart i del nou Espai de Gent Gran Montserrat Olivella

El Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de l'Eixample s'ha traslladat a unes noves dependències a l'interior d'illa Rosa Deulofeu, al costat de l'Espai d'Entitats Anna Alabart i del nou Espai de Gent Gran Montserrat Olivella. El nou espai va ser inaugurat el passat 9 de març com acte central del districte amb motiu del 8 de març-Dia Internacional de les Dones, amb la presència de la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. A l'acte van actuar el grup de dones Descabelladas i es va oferir un recital poètic en urdú i català.

El nou PIAD es distribueix en una espaiosa sala d’espera, tres despatxos de visites, una sala de treball per quatre professionals, un office i un magatzem. L’equip del PIAD de l’Eixample està format per una tècnica, una psicòloga, una advocada i una tècnica comunitària.

Els Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIADs) són serveis municipals de proximitat que ofereixen assessorament a qualsevol dona que visqui, estudiï o treballi a Barcelona. Possibiliten l’accés a diferents recursos de la ciutat, de tipus laboral, associatiu, cultural i educatiu, entre d’altres. També ofereixen assessorament jurídic i psicològic gratuït.

Cal recordar que des del mes d’octubre ja no hi ha horari d’atenció directe als PIAD i, per tant, cal concertar cita prèvia trucant als telèfons dels PIADS o anar a les oficines en els horaris senyalats per agafar cita prèvia.

L’horari per demanar cita prèvia presencialment (no per ser atesa) es:

· Dimecres de 17 a 18 h

· Divendres de 9 a 10 h

També es pot demanar per telèfon al 932 562 819

Què ofereixen els PIADs

En l’àmbit individual

– Informació i orientació sobre diferents recursos (laborals, formatius, personals, legals, d’associacions de dones, espais de trobada i participació, etc.).
– Atenció personalitzada, espai d’escolta activa per abordar les situacions en la seva complexitat.
– Assessorament jurídic.
– Acompanyament psicològic.

En l’àmbit grupal

– Tallers de diferents temàtiques: eines personals, autoestima, separacions i dols, relacions afectives i sexualitat, apoderament en temps de canvis, moviment conscient, autodefensa, etc.
– Grups de creixement personal i de suport per a dones.

En l’àmbit comunitari

– Cursos de formació i sessions informatives.
– Organització i/o realització de xerrades sobre temes relacionats amb els drets de les dones.
– Celebració de les diades més importants: 8 de març, Dia Internacional de les dones; 25 de novembre, Dia Internacional per l’eradicació de la violència vers les dones.