Jornada Democratitzant la Cura a Barcelona

Cures. Tindrà lloc el proper dia 10 de maig de 9.30h a 14.30h a la Sala Empren de Barcelona Activa, al carrer de la Llacuna, 162; i pretén crear diàlegs entre diversos agents sobre experiències, avenços, dificultats i fortaleses"

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer la implementació de la Mesura de Govern per la Democratització de la Cura (link) a les entitats, agents i persones treballadores en l’àmbit de l’economia de les cures i posar en valor actuacions que estan duent a terme altres agents de la ciutat que contribueixen als seus objectius.

Aquesta Mesura de Govern va ser presentada al Plenari de l’Ajuntament de Barcelona al maig de 2017 i consta de 68 actuacions adreçades a posar les cures al centre de les polítiques municipals. La mesura està impulsada pel Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum amb el colideratge de la Regidoria de Feminismes i LGTBI.

La jornada iniciarà amb una taula inaugural a càrrec d’Álvaro Porro (Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum) i de Laura Pérez (Regidora de Relacions Internacionals, Feminismes i LGTBI). A continuació, es farà la presentació de la implementació de la Mesura de Govern així com de l’estudi “Economia de les cures i política municipal: cap a una democratització de la cura a la ciutat de Barcelona”. Seguidament, es donaran a conèixer un estudi comparatiu sobre models de provisió de cures a les persones i suport a la llar i dos estudis sobre els impactes en la salut de les persones que cuiden. Després, se celebraran taules per eixos on es debatrà sobre els reptes, dificultats i fortaleses de l’organització de les cures. A més, a mig matí comptarem amb una actuació a càrrec d’Art i Part. Podeu consultar el programa de la jornada al document adjunt.

La jornada està oberta al públic i és gratuïta. Cal realitzar inscripció prèvia fins al 3 de maig omplint el formulari disponible a: https://goo.gl/forms/3JZCGIKFB0Phpymi2.
Hi haurà un espai de cura per a infants que es s’ha de sol·licitar a través del formulari d’inscripció.

Fitxers relacionats