Jornada Economia Feminista: acció institucional i lluites socials

La Regidoria de Feminismes i LGTBI i el Departament de Transversalitat de Gènere – CIRD, organitzen el proper 6 d’abril, una jornada per abordar l’economia feminista des de les vessants de l’acció institucional i de les lluites socials. Serà a l’Auditori Meier del MACBA, Plaça dels Àngels, 1. Consulteu el programa. Cal inscripció.

 

L’Ajuntament de Barcelona, amb aquesta jornada, pretén abordar els reptes actuals dels governs locals en la lluita contra les desigualtats de gènere, promovent la reflexió i les polítiques econòmiques amb perspectiva de gènere. Per això es comptarà amb ponents d’altres administracions locals que exposaran pràctiques dutes a terme en diversos municipis de l’Estat i d’altres països. Així mateix, es vol difondre i donar a conèixer l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona en aquesta matèria emmarcada en el Pla per la Justícia de Gènere 2016-2020. Cal que la producció d’aquestes polítiques es faci en cooperació amb els moviments socials i, en concret, amb els grups de dones i feministes. I per això, es creu fonamental donar veu a les seves vindicacions i mostrar tot el treball en matèria d’economia feminista que fa temps que desenvolupen des de diferents espais.

A la trobada hi participaran persones del món acadèmic, de l’Administració pública i referents de moviments i lluites socials, així com representants de l’Ajuntament de Barcelona. S’abordarà, de manera col·lectiva, camps clau de l’economia local: pressupostos, política fiscal, mercat laboral i els treballs de cures. El context des d’on es tractaran aquestes polítiques és el marc de la crisi i els seus impactes en la vida de les dones.

La trobada se celebrarà a l’Auditori Meier del Macba a Barcelona. Serà el proper dia 6 d’abril, de les nou del matí a dos quarts de set del vespre. Per assistir-hi es requereix inscripció prèvia, és gratuïta i oberta a tothom.

Més informació i inscripcions a: barcelona.cat/jornada-economia-feminista

Fitxers relacionats