La Roquetes Fashion Week tornarà a desfilar per la festa major

El projecte Més per Menys celebra novament la seva gran festa l’any que ha rebut el premi 8 de març - Maria Aurèlia Capmany

El projecte Més per Menys celebra novament la seva gran festa l’any que ha rebut el premi 8 de març - Maria Aurèlia Capmany

El dissabte 16 de juny, a partir de les 18.30 h, la plaça de les Roquetes viurà una de les cites més esperades de l’any. Es tracta de la Roquetes Fashion Week, la desfilada de moda en què les autores dels vestits mostren les seves pròpies creacions, i que enguany arriba ja a la cinquena edició.

Més amb Menys

Duta a terme en el marc de la festa major del barri, la Roquetes Fashion Week és la culminació del projecte “Més amb Menys”, nascut per millorar la qualitat de vida del veïnat i obrir noves oportunitats a diversos col·lectius. Ve impulsat per la Plataforma d’entitats de Roquetes i compta des de fa anys amb el suport de Barcelona Activa, especialment del programa Treball als Barris, ubicat al mateix Roquetes.

A través de la constitució d’un taller bàsic sobre costura, amb seu a l’Associació de Veïns i Veïnes, vol potenciar la cohesió social des d’una perspectiva de gènere i de diversitat cultural –mantenint l’essència del taller original-, i també facilitar l’accés al mercat de treball a persones que han estat desvinculades durant un llarg temps –o no ho han estat mai- a partir de l’aprenentatge de l’ofici de costura i la capacitació de competències transversals per millorar la seva ocupabilitat. De fet, arran del seu èxit, des de fa tres anys Barcelona Activa ha ajudat a impulsar una acció formativa amb impacte comunitari en costura, que permeti professionalitzar les seves participants i millorar la inserció en el món laboral.

El Premi 8 de març – Maria Aurèlia Capmany

El projecte Més amb Menys va rebre aquest any el premi del públic dels guardons 8 de març – Maria Aurèlia Capmany. Estan adreçats a promoure iniciatives que ajudin a donar suport a projectes per a la sensibilització, la prevenció, la denúncia i l’afrontament de les situacions de discriminació i desigualtat de gènere en l’àmbit de la moda, l’estètica i la bellesa.