Esteu aquí

Diversitat religiosa, espai públic i participació

  • http://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/Diversitat_0.png

En els darrers temps el fet religiós ha guanyat rellevància i visibilitat arreu del món, i la diversitat cultural i religiosa ha esdevingut una evidència a la nostra ciutat.

De les moltes diversitats que caracteritzen, la diversitat religiosa n’és una. El fenomen no és nou, però en els darrers anys ha guanyat visibilitat i incidència, a mesura que les comunitats religioses pertanyents a confessions minoritàries han anat consolidant la seva situació i han millorat la seva capacitat per posar en marxa activitats i iniciatives i fer-se presents en el seu entorn més proper.

Així, darrerament hem vist com el fet religiós ha guanyat rellevància i visibilitat arreu del món, i la diversitat cultural i religiosa ja és una evidència a la nostra ciutat. L’any 2016 es van comptabilitzar a Barcelona 542 centres de culte de 22 tradicions religioses diferents.

L’Ajuntament de Barcelona està compromès en la defensa i la garantia dels drets humans i, per això, posa en marxa un model de gestió  de la diversitat religiosa centrat, d’una banda, en la defensa del dret fonamental a la llibertat religiosa i de consciència i, de l’altra, de la laïcitat, entesa com el marc en què totes les opcions de consciència, religioses o no, poden conviure en plena igualtat i respecte.

Notícies

28/11/2018

L’Oficina de Convivència, protagonista de la segona sessió del cicle Coneix l’Ajuntament

23/11/2018

L’OAR participa a la jornada RELIG 2018 sobre religió, mort i espiritualitat

07/11/2018

L’Ajuntament de Barcelona col·labora en la XV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Totes les notícies

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut