Esteu aquí

Torna

#CelebremBCN amb la seva diversitat cultural

Publicat el dj., 10/05/2018 - 12:03

Diversitat. Calendari de les principals festivitats i celebracions organitzades a la ciutat per entitats de persones migrades.

La diversitat és part de la identitat de la ciutat i, per això, quan els veïns i veïnes de diferents orígens i contextos culturals estan de celebració, Barcelona també està de festa.

A #CelebremBCN es recullen i difonen les principals festivitats i commemoracions que diferents col·lectius i entitats de persones migrades organitzen a la ciutat.
Poder celebrar aquestes festivitats, en molts casos a l’espai públic, és un dret de ciutadania i també una oportunitat per visiblitzar i compartir trets culturals i socials que articulen la vida de molts barcelonins i barcelonines.
El calendari festiu #CelebremBCN, que es va actualitzant de manera periòdica, convida a tothom a participar en aquests espais de relació veïnal i intercultural.

7 DE JUNY DE 2018
IFTAR POPULAR DEL RAVAL
A la Rambla del Raval (Ciutat Vella), a partir de les 20.50 h
Entrada lliure
ORGANITZA: Grup Interreligiós del Raval

Aquest iftar convida al veïnat i a persones de diverses comunitats culturals i confessions religioses a compartir i acompanyar la comunitat musulmana durant una de les seves celebracions més significatives i importants de l’any.
El Ramadà és el novè mes al calendari musulmà, durant el qual s’ha de fer dejuni des que surt el Sol fins que es pon. Pels musulmans i musulmanes és un moment de devoció i contemplació de Déu, que recorda la importància de l’oració i la solidaritat. És també una celebració familiar i comunitària, que es reflecteix durant l’iftar, el moment diari quan acaba el dejuni d’aquell dia.
PROGRAMA:
20.50 h: Benvinguda
20.55h: Parlament institucional
21 h: Explicació del Ramadà i del seu significat per a la comunitat musulmana
21.10 h: Lectura compartida d’un text significatiu per part dels diferents membres del GIR
21.20 h: Crida a l’oració i inici de l’Iftar
21.30 h: Sopar comunitari
+INFO

17 DE JUNY DE 2018
120a COMMEMORACIÓ DEL DIA DE LA INDEPENDÈNCIA DE LES FILIPINES
A la Plaça dels Àngels (Ciutat Vella), de 12 h a 20 h
Entrada lliure
ORGANITZA: Associació Kalayaan Cultural Filipina a Catalunya (AKCFEC)

El 12 de juny del 1898, les forces revolucionàries filipines van trencar amb el domini colonial espanyol. Aquest any, doncs, es commemora el 120è aniversari del dia de la Independència Filipina.
A Barcelona es commemorarà amb una jornada festiva per a tots els públics, que inclou concerts i tallers familiars, una cercavila amb les diferents associacions filipines de la ciutat, a més de carpes amb d’associacions i persones emprenedores filipines de tot Catalunya.
La cloenda constarà d’un concert a càrrec de Liam Cloud i la seva banda.
+INFO

8 DE JULIOL DE 2018
10a EDICIÓN DEL DÍA DE VENEZUELA
Al Poble Espanyol de Montjuïc (Sants-Montjuïc), de 13 h a 23 h
ORGANITZA: Asociación Catalano-Venezonlana (Asocaven)

El Día de Venezuela a Barcelona és una jornada de caràcter familiar i oberta a tota la ciutadania. Durant aquest dia es desenvolupen activitats lúdiques, culturals, gastronòmiques i musicals que permeten connectar les tradicions veneçolanes i catalanes.
PROGRAMA
13 h: Benvinguda
De 13 h a 23 h: Fira gastronòmica
13 h a 14 h: Contecontes
14 h a 15 h: Taller de manualitats
15 h a 16 h: Activitats per a nens i nenes
16 h a 16.30 h: Pinyata
16.30 h a 18.30 h: Pintacaritas
16 h a 17.00 h: Grup de música local
17.30 h a 18.30 h: Ensamble Anauco – Música tradicional veneçolana
19 h a 20 h: Luz Verde – Grup de música
21 h a 22.30 h: Los Amigos Invisibles- Grup de música convidat
23 h: Comiat
+INFO

Ja hem celebrat:

13 DE MAIG DE 2018
ANY NOU TAILANDÈS
Al Passeig Lluís Companys (Ciutat Vella), de 12 h a 18 h
Entrada lliure
ORGANITZA: Associació Amics de Tailàndia (Samakkhi)

Amb motiu de la celebració del seu Any Nou, els veïns i les veïnes d’origen tailandès comparteixen amb la ciutat aspectes de la seva cultura mitjançant degustacions gastronòmiques, espectacles de balls tradicionals, exhibicions de Muay Thai (boxa tailandesa) i activitats per als nens i nenes. La jornada viurà el seu moment més important amb la Cerimònia de l’Aigua.
L’Any Nou, o Songkran, és una festa que convida a la reunió familiar. El seu vessant més tradicional s’articula al voltant de les ofrenes, les cerimònies religioses i els rituals que ungeixen les estàtues de Buda amb aigua perfumada.
De fet, l’aigua, com a símbol de renovació, té un paper central durant la celebració, i és la protagonista també dels moments més lúdics i festius.
+INFO

 

Més informació

Comparteix aquest contingut