Esteu aquí

Torna

#CelebremBCN amb la seva diversitat cultural

Publicat el dj., 12/07/2018 - 11:29

Diversitat. Calendari de les principals festivitats i celebracions organitzades a la ciutat per entitats de persones migrades.

La diversitat és una part de la identitat de la ciutat i, per això, quan els veïns i veïnes de diversos orígens i contextos culturals estan de celebració, Barcelona també està de festa.

A #CelebremBCN es recullen i difonen les principals festivitats i commemoracions que diferents col·lectius i entitats de persones migrades organitzen a la ciutat.
Poder celebrar aquestes festivitats, en molts casos a l’espai públic, és un dret de ciutadania i també una oportunitat per visiblitzar i compartir trets culturals i socials que articulen la vida de molts barcelonins i barcelonines.
El calendari festiu #CelebremBCN, que es va actualitzant de manera periòdica, convida a tothom a participar en aquests espais de relació veïnal i intercultural.

A continuació podeu consultar un llistat de celebracions previstes pel mes de setembre i octubre:

22 DE SETEMBRE DE 2018
FESTA DE LA INDEPENDÈNCIA DE XILE
A l’Estació de França (Ciutat Vella), de 16 a 21 h
Entrada lliure
ORGANITZA: Asociación Socio-cultural Chilena Neruda

Enguany es compleixen vint anys des del primer cop que la comunitat xilena va celebrar la seva festa pàtria a Barcelona. En aquest temps s’ha consolidat una jornada festiva oberta que conjuga la diversitat cultural d’aquest país andí amb el caràcter divers de la ciutadania barcelonina.  Durant tota la tarda se succeiran els balls tradicionals, el folklore i l’actuació de grups musicals en directe.

PROGRAMA
16.10 h: Parlament institucional a càrrec de les autoritats presents
17 h: Balls tradicionals: ‘Pie de Cueca’, ‘Corrido de tres cuecas’
17.10 h: Inici de les activitats infantils: joc de la cadira, taller de dibuix, curses en sac, etc.
18 h: Actuacions de danses folklòriques a càrrec d’associacions convidades: balls del nord i el sud de Xile i ball de ‘rapa nui’ (Illa de Pasqua de la Polinèsia)
19 – 21 h: Actuacions musicals en directe

30 DE SETEMBRE DE 2018
DIA DE LA TRADICIÓN CRUCEÑA EN BARCELONA. FIESTA DE SANTA CRUZ 2018
Al Passeig de Sant Antoni (Sants-Montjuïc), de 10 a 23 h
Entrada lliure
ORGANITZA: Asociación Espíritu de Santa Cruz de la Sierra

Aquesta commemoració aplega els nostres veïns i veïnes que procedeixen de la regió boliviana de Sant Cruz, escenari d’una revolta el 24 de setembre de 1810, que va ser considerada com el primer crit llibertari contra l’ocupació espanyola. Durant tota la tarda, el Passeig de Sant Antoni acollirà una mostra de gastronomia, recitals de ‘poesia costumbrista’, dances tradicionals, mostra del ‘carnaval cruceño’, coronació de la reina de la ‘tradición cruceña’ i moltes altres manifestacions culturals provinents de les 15 províncies que conformen la regió de Santa Cruz.
+ INFO

14 D’OCTUBRE DE 2018
VIVE AMÉRICA – AMÉRICA VIVE
A Cotxeres de Sants (Sants-Montjuïc), d’ 11 a 21 h
Entrada lliure
ORGANITZA: Federación de Asociaciones Americanas en Cataluña (FASAMCAT)

Aquest festival de dansa i música americana té com a objectiu recórrer les identitats i manifestacions culturals diverses de l’Amèrica Llatina, territori de procedència de molts dels veïns i veïnes de Barcelona. El programa d’activitats inclourà actuacions d’artistes procedents de tretze països diferents i la participació activa d’entitats dedicades a promoure el coneixement de la cultura llatinoamericana a la nostra ciutat i fomentar l’intercanvi.

PROGRAMA
11 h: Obertura de portes
12 h: Tallers infantils
13 h: Degustacions gastronòmiques
14 – 21 h: Festival de dansa i música americana a Catalunya (actuacions en viu)
17 h: Cerimònia d’entrega del Premi “América en Catalunya”
+ INFO

14 D’OCTUBRE DE 2018
TRADICIONES Y COSTUMBRES 2018
Al Centre Cívic Sant Martí (Sant Martí), de 13 a 20 h
Entrada lliure
ORGANITZA: Asociación Uruguayo Catalana ‘Los Botijas’

L’Associació Los Botijas organitza un any més una mostra de la riquesa cultural de l’Uruguai, país de procedència d’algunes de les nostres veïnes i veïns, ubicat a la riba est del ‘Rio de la Plata’. A banda de la degustació de gastronomia típica i d’una mostra d’artesania, la màxima protagonista de la tarda serà la música en viu amb la participació de grups amb seu a Barcelona i provinents de França i l’Uruguai. El programa inclourà les actuacions de: Cuarteto de Guitarras de Uruguay, Gabriel Mallada, Candombe i Grupo El Ceibo, entre altres.
+ INFO

Més informació

Comparteix aquest contingut