Esteu aquí

Torna

#CelebremBCN amb la seva diversitat cultural

Publicat el dj., 12/07/2018 - 12:29

Diversitat. Calendari de les principals festivitats i celebracions organitzades a la ciutat per entitats de persones migrades.

La diversitat és una part de la identitat de la ciutat i, per això, quan els veïns i veïnes de diversos orígens i contextos culturals estan de celebració, Barcelona també està de festa.

A #CelebremBCN es recullen i difonen les principals festivitats i commemoracions que diferents col·lectius i entitats de persones migrades organitzen a la ciutat.
Poder celebrar aquestes festivitats, en molts casos a l’espai públic, és un dret de ciutadania i també una oportunitat per visiblitzar i compartir trets culturals i socials que articulen la vida de molts barcelonins i barcelonines.
El calendari festiu #CelebremBCN, que es va actualitzant de manera periòdica, convida a tothom a participar en aquests espais de relació veïnal i intercultural.

A continuació podeu consultar un llistat de celebracions previstes pels mesos de juliol i agost:

22 DE JULIOL DE 2018
FESTA NACIONAL DE COLÒMBIA
Al Parc del Fòrum de Barcelona (Sant Martí), de 13.30 a 23 h
ORGANITZA: Federación de Asociaciones de Colombianos en Catalunya (FEDASCAT)

Amb motiu de la commemoració de la declaració d’independència nacional colombiana, FEDASCAT organitza una jornada d’activitats per a tots els públics que s’articula al voltant del lema “Cómo te quiero, Colombia”. Durant tot el dia es podran tastar menjars típics de les diverses regions d’aquest país sud-americà, a més d’assistir a diferents actuacions musicals. La festa incorporarà també manifestacions artístiques, socials, empresarials i culturals colombianes, que dialogaran amb tradicions autòctones gràcies, per exemple, a la participació dels Gegants del Besòs.

PROGRAMA:
13.30 h: Benvinguda
13.30 – 17.30 h: Gastronomia, música, activitats dinamitzades per artistes locals i sortejos a l’escenari petit instal·lat al costat de la placa fotovoltaica.
18 h: Inici de les actuacions musicals a l’escenari principal.
18.30 h: Parlament institucional.
19 h: Inici de les actuacions d’artistes com Andy Rivera, Willy García o Zafarrancho.
+ INFO

28 DE JULIOL DE 2018
FESTA NACIONAL DEL PERÚ
Al Poble Espanyol de Montjuïc (Sants-Montjuïc), de 14 a 24 h
ORGANITZA: Federación de Entidades Peruanas en Cataluña (FEPERCAT)

Per commemorar el 197è aniversari de la independència del Perú, FEPERCAT torna a organitzar una jornada festiva per difondre la cultura peruana.  Durant tota la tarda i part de la nit, les danses tradicionals, la música i la gastronomia visibilitzaran la diversitat d’una cultura que ha encreuat la seva identitat indígena amb les influències rebudes per la colonització espanyola o les migracions procedents de la Xina, Itàlia o el Japó.
+INFO

29 DE JULIOL DE 2018
FESTA NACIONAL DEL PARAGUAI
A la Plaça Sóller (Nou Barris), de 12 a 22 h
Entrada lliure
ORGANITZA: Asociación de Paraguayos y Amigos del Paraguay
Entrada gratuïta

La Festa Nacional del Paraguai s’organitza un any més amb la voluntat de difondre el seu patrimoni cultural i facilitar la socialització dels ciutadans i ciutadanes d’aquest origen que viuen a Barcelona. Durant tot el dia es podran degustar menjars típics com la sopa paraguaiana, el ‘chicharron’ o les empanades, sempre acompanyades de mate o ‘tereré’. Hi haurà actuacions musicals i demostracions de danses tradicionals, que barregen la cultura europea i la cultura guaraní. Durant tot el dia es podrà visitar un estand informatiu de l’entitat organitzadora.
+INFO

29 DE JULIOL DE 2018
ACTE D’HISSAT DE LA BANDERA DEL PERÚ
Als Jardins de Can Brasó (Horta-Guinardó), de 12 a 22h
Entrada lliure
ORGANITZA: Movimiento Peruano en Catalunya (Movi Perú)
Entrada gratuïta

La celebració nacional de la comunitat peruana també es commemorarà al Guinardó amb una jornada festiva que inclourà música en directe, balls tradicionals i degustació gastronòmica, amb menjars i beures com el ceviche, la causa o la ‘chicha morada’. Un speaker s’encarregarà d’amenitzar la vetllada, que es completarà amb jocs infantils, mostra d’artesania o sortejos, i que incorporarà els balls típics del país andí: la ‘marinera’ i el ‘baile del Perol’.
+INFO

4 D’AGOST DE 2018
FESTA NACIONAL DE BOLÍVIA
Al Parc del Fòrum de Barcelona (Sant Martí), de 12 a 23 h
ORGANITZA: Asociación Cultural de Comunicación del Folklor Boliviano (ASCULFOLKBOL)

Coincidint amb el compliment dels 193 anys d’ençà de la independència de Bolívia, l’ASCULFOLKBOL organitza una jornada per donar a conèixer les manifestacions artístiques, socials i culturals dels veïns i veïnes d’origen bolivià. El programa d’activitats, impregnades de les tradicions indígenes i andines, inclourà les actuacions del grup de cúmbia PK-DOS o del discjòquei Elmer, a més de jocs infantils, sortejos de viatges a Bolívia, tallers de danses folklòriques i una fira culinària.

5 D’AGOST DE 2018
FESTA NACIONAL DE L’EQUADOR
Al Parc del Fòrum de Barcelona (Sant Martí), de 13 a 23 h
ORGANITZA: Federación de Asociaciones de Ecuatorianos en Catalunya (FAEC)

Aquesta festa cívica coincideix enguany amb el 209è aniversari de la independència de l’Equador. La música en serà la màxima protagonista amb gèneres com ‘El Pasillo’, d’arrels indígenes, o la ‘marimba’ i la ‘bomba’, que provenen de les comunitats afrodescendents. La programació d’activitats es completa amb sortejos, danses folklòriques, tallers infantils i mostra d’artesania i d’entitats equatorianes.

PROGRAMA
13 h: Benvinguda i música a càrrec d’un DJ
14 h: Mostra de danses típiques equatorianes
18 h: Parlament institucional a càrrec de les autoritats presents.
16 – 23 h: Actuacions musicals dels artistes convidats

 

Comparteix aquest contingut