Esteu aquí

Torna

Presentat l’informe de seguiment del Pla municipal de lluita contra la islamofòbia

Publicat el dc., 11/07/2018 - 12:17

Islamofobia. L’informe recull les accions realitzades durant els primers 18 mesos de funcionament del Pla i els reptes de futur.

Aquest matí ha estat presentat l’informe de seguiment del Pla Municipal de lluita contra la islamofòbia a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat, una mesura de govern aprovada el gener de 2017 que pretén abordar de forma integral el fenomen creixent de la islamofòbia.

Durant la presentació s’han exposat els tres objectius del Pla: visibilitzar la islamofòbia com una forma de discriminació; contrarestar la generalització d’imatges negatives sobre l’Islam i les persones musulmanes i normalitzar la diversitat cultural i religiosa a la ciutat, i reforçar els mecanismes de garantia contra les discriminacions islamòfobes.

Durant els primers 18 mesos de funcionament del Pla s’han iniciat o dut a terme 22 accions de les 28 previstes, com per exemple:

  • la creació d’un observatori de delictes i discursos d’odi;
  • l’acompanyament i apoderament a dones musulmanes que viuen a la ciutat en la denúncia de situacions d’islamofòbia;
  • l’actualització de la instrucció 29/08 de la Guàrdia Urbana per incloure la islamofòbia com a forma de discriminació i la creació d’una nova instrucció sobre discriminació;
  • el reforç de la línia de treball sobre islamofòbia de l’Oficina per la No Discriminació;
  • l’enfortiment de la Xarxa BCN Antirumors i la formació específica sobre islamofòbia per a agents antirumors de la Xarxa Antirumors,
  • o el foment per primera vegada de la participació de les comunitats musulmanes en el disseny de la celebració del Dia Contra la islamofòbia, entre d’altres.

Per als mesos de desenvolupament del pla que encara queden fins al juny del 2019, està previst mantenir aquestes prioritats i afegir-ne tres més: normalitzar i generalitzar la presència del veïnat d’origen musulmà; lluitar contra la islamofòbia de gènere i lluitar contra les discriminacions i abusos que es produeixen per internet i xarxes socials.

Podeu consultar el contingut complet de l’informe a través del següent enllaç.

Comparteix aquest contingut