“Baixem al carrer” amb la gent gran

“Baixem al carrer” va començar a funcionar l’any 2009 com un projecte del Pla comunitari del Poble-sec, on avui dia es manté amb la gestió de les entitats del barri. L’any 2013, l’Ajuntament va ampliar el programa a altres barris de la ciutat i va signar un conveni amb la Creu Roja.

La Creu Roja atén 60 persones de quatre districtes de la ciutat. Raimunda Fernández és veïna del Raval i té 85 anys. Des de mitjan mes de maig és usuària del programa “Baixem al carrer”. Com ella, al barri, hi ha 22 persones que participen en el programa i surten acompanyades al carrer un cop per setmana. Són persones grans que viuen soles, tenen problemes de mobilitat o bé viuen una situació d’aïllament social.

Begoña de Eyto, tècnica del projecte “Baixem al carrer”, explica que l’objectiu del programa és “millorar la salut física i mental de les persones més grans de 65 anys que viuen soles, no poden caminar o van en cadira de rodes i no tenen ningú que les acompanyi”. La Begoña destaca: “El programa es molt flexible.” I afegeix: “La principal voluntat és que la persona recuperi part de la vida que feia abans.” “El programa s’adapta a les necessitats i els requeriments de cada persona”, explica.

El projecte, que va iniciar-se amb el Pla comunitari del Poble-sec, també s’ha implementat a la Zona Nord de Nou Barris, La Guineueta, El Casc Antic, Raval, a Besós Mar, la Nova Esquerra de l’Eixample i al Bon Pastor. La manera d’accedir al programa és mitjançant la petició del metge de capçalera, que planteja al pacient que compleix les condicions per accedir-hi la possibilitat de participar en aquesta iniciativa d’acompanyament. Si la persona hi està d’acord és derivada a la Creu Roja perquè n’analitzi cada cas a fi que passin a ser usuaris del programa.

More info

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets SocialsContactaAvís legal Accessibilitat