L’Ajuntament activa l’Operació Fred en fase d’alerta davant la previsió que les temperatures puguin baixar a 0ºC

L’Operació Fred en fase preventiva porta activada des del passat 29 de novembre i en aquest temps ha gestionat 4.717 estades nocturnes i el mateix nombre d’esmorzars.

L’Ajuntament de Barcelona activarà, a partir del vespre d’aquest dijous, l’Operació Fred en fase d’alerta. La decisió s’ha pres en previsió que les temperatures puguin ser iguals o inferiors a 0ºC en algun moment de la matinada de divendres. Aquesta actuació s’adreça especialment a persones en situació de sensellarisme que pernocten a la via pública perquè acceptin voluntàriament allotjar-se en els equipaments municipals oberts durant tot l’any i en els específics de l’operatiu.

La fase d’alerta de l’Operació Fred suposa el reforç dels equips del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i la seva distribució per tota la ciutat, amb l’objectiu de detectar les persones que dormen al carrer i informar-les de la possibilitat d’allotjar-les en algun dels centres de la Xarxa d’Atenció per a Persones sense Llar (XAPSLL), acompanyant-les també fins al mateix centre. El dispositiu d’atenció es realitza conjuntament amb el Servei d’Intervenció Social (SIS) Medi Obert i la col·laboració de Creu Roja Barcelona.

En aquesta fase d’alerta l’Ajuntament habilita el Centre d’Estades Breus del CUESB, que disposa de 100 places per allotjar a tothom que ho necessiti. Aquestes 100 places se sumen a les 72 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE), que es va obrir el passat 29 de novembre amb motiu de l’activació de l’Operació Fred en fase preventiva. El CANE romandrà obert tot l’hivern i se suma a les més de 2.000 places d’allotjament diàries de què disposen Ajuntament i XAPSLL. De fet, aquest centre ja ha cobert enguany i fins a la nit passada un total de 4.717 estades nocturnes i el mateix nombre d’esmorzars, a banda d’altres serveis com 4.461 sopars, 3.560 dutxes, 3.037 serveis de consigna i 177 atencions d’infermeria, entre d’altres.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets SocialsContactaAvís legal Accessibilitat