• Inici
  • / Concurs de Cobertes Verdes

Concurs de Cobertes Verdes

L’Ajuntament  posa en marxa el concurs de cobertes verdes, una iniciativa per aconseguir 10 nous terrats verds  i difondre els seus beneficis , tant per a la ciutat com per als edificis a on se situïn.

Les cobertes verdes són uns dels elements claus per aconseguir una ciutat més verda i sostenible, tal i com s’estableix en les mesures de govern com Pla del Verd i la Biodiversitat de Barcelona 2020 i el Programa d’Impuls a la Infraestructura Verda Urbana.

S’atorgaran subvencions per a l’execució de 10 cobertes verdes a la ciutat, prioritàriament en edificis d’habitatge, però també altres edificis amb un fort impacte paisatgístic o que puguin generar una millora de caràcter col·lectiu i social.

Es farà una primera selecció de 50 propostes que comptaran amb una primera ajuda de 1.500€ per a l’elaboració dels treballs tècnics previs. D’aquests 50 projectes, s’escolliran 10 propostes finalistes, que rebran una subvenció de fins al 75% del cost que puguin tenir totes les actuacions i estudis tècnics necessaris (projecte, taxes, impostos...) fins a un límit de 100.000€ per cada coberta.

Aquest concurs sorgeix gràcies a la iniciativa del grup de treball “Cobertes Mosaic”,  format per organitzacions signants del Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat 2012-2022 (membres de la xarxa Barcelona + Sostenible) que treballen per tirar endavant iniciatives  de manera col.laborativa per a fer de Barcelona una ciutat més habitable.

Consulteu el projecte de Cobertes Mosaic

El dia 13 de novembre serà la data límit per a la presentació de propostes en la fase de preselecció (on s’escolliran 50 propostes).

Preguntes freqüents (PDF, 1,5MB)

Grup de Cobertes Mosaic

Sota el marc del Compromís de Barcelona pel Clima hi ha un equip de projecte que impulsa  la creació de cobertes verdes per a la mitigació i adaptació de Barcelona al Canvi Climàtic.

Bases del Concurs

En aquest enllaç podeu consultar les bases del concurs, publicades el 11 de juny al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

 

Documentació

Amb l'objectiu de facilitar el treball de les propostes, es posa documentació específica a disposició dels participants al concurs.

Terminis de lliurament, calendari i criteris d’avaluació

El termini de lliurament de propostes per a la fase de preselecció comença a partir de la publicació de les bases i acaba el 13 de novembre de 2017.

Fitxes de lliurament

Descarregueu les fitxes que cal emplenar per participar en el concurs. 

Contacte

Amb l'objectiu de resoldre els dubtes dels equips participants s'ha creat una bústia de correu electrònic.