5 plans per a un cap de setmana sostenible

05/10/2018 - 11:53 h

Aquest cap de setmana us recomanem que us apropeu a l'Arc de Triomf, on hi haurà el gran gruix d'activitats de l'Expoelèctric, i a l'antiga presó Model, que acollirà una nova edició del Festival Ús Barcelona, però tampoc us podeu perdre l'Aplec d'Agricultura Urbana, la Festa del Roser de la Rambla o les activitats de tardor a l'Aula Ambiental de Sant Andreu.

1. Expoelèctric
Aquest cap de setmana arriba a Barcelona la vuitena edició de l’Expoelèctric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d’Europa. Apropeu-vos dissabte i diumenge a l’Arc de Triomf, on hi haurà el gran gruix d’activitats, expositors, col·loquis, e-Casa (la llar eficient endollada al vehicle elèctric) o l’e-Concert, el concert musical en directe que té lloc al mateix temps que circulen vehicles elèctrics al voltant. Més informació.

2. Ús Barcelona
Nova edició del Festival Ús Barcelona, que obre a la ciutadania el recinte de l’antiga presó Model per visibilitzar, a través de l’art, la cultura i les festes populars, de forma col·lectiva com ha de ser la recuperació de l’espai i els seus futurs usos. Més informació.

3. Aplec d’Agricultura Urbana
Aquesta setmana, Barcelona acull la cinquena edició de l’Aplec d’agricultura urbana, una trobada anual per a la divulgació del coneixement i els beneficis de l’agricultura a la ciutat. La jornada central serà dissabte al matí, amb diferents activitats a la plaça d’André Malroux, al barri del Fort Pienc, juntament amb el Mercat de Pagès del mateix barri. Més informació.

4. Festa del Roser
Un any més els Amics de la Rambla, us conviden a ramblejar durant sis dies, del 5 a l’11 d’octubre, amb les flors com a eix central d’una festa que posa en valor la tradició de les floristes de la Rambla. Hi haurà edificis, jardins i comerços decorats, així com jornades de portes obertes a museus i espais culturals, i es programaran diverses activitats per a petits i grans. Destaquem l’acció floral  “Una flor, un desig” d’aquest dissabte al matí, en què podreu deixar desitjos en una cargolera davant de la Virreina.
L’Institut Municipal Parcs i Jardins de Barcelona se suma a les Festes del Roser amb la campanya “Cultivem Les Rambles”, una idea engrescadora que busca apropar la jardineria i l’agricultura a l’espai públic.Durant els propers dies s’instal·laran a les Rambles horts ornamentals, agrícoles, aromàtics i medicinals fabricats amb materials reciclats. Els veïns i les veïnes podran participar en la plantació de rosers, cebes, enciams i tot tipus de plantes i hortalisses, així com recollir tota mena de plantes aromàtiques i verdures.
Els materials utilitzats pels horts són reutilitzats i es tornaran a fer servir en altres parcs i jardins de la ciutat. Així, l’encoixinat prové del reciclatge d’avets de la Campanya de Nadal i els taulons es reutilitzaran pels escocells, mentre que les plantes es col·loquen en testos per a poder ser replantades en altres espais de la ciutat.
Més informació.

5. Tardor a l’Aula Ambiental
Aquest cap de setmana continuen les activitats de tardor a l’Aula Ambiental, un equipament creat amb l’objectiu d’estendre la cultura de la sostenibilitat al conjunt del districte de Sant Andreu. Dissabte hi haurà una activitat per promoure la mobilitat sostenible, i diumenge un passeig familiar pel riu Besòs. Més informació.