Actuacions de millora per a la circulació de busos

16/10/2017 - 17:00 h

A diversos districtes es realitzen diferents treballs per a l'adaptació de carrils bus amb motiu de la nova configuració viaria que implica la Nova Xarxa de Bus.

Aquest mes d’octubre es realitzen diferents treballs de modificació de la senyalització horitzontal i vertical en calçades, per l’adaptació de carrils bus amb motiu de la nova configuració viaria que implica la implantació de la propera fase de la Nova Xarxa de Bus.

Cal tenir en compte que en alguns casos es realitzarà una reordenació viària que afectarà als sentits actuals de circulació en diverses vies de la ciutat.

L’objectiu és dotar al transport públic en superfície d’una infraestructura eficient per a millorar la mobilitat.

Els treballs són els següents:

Barri La Marina de Port (Districte de Sants-Montjuïc)

  • Carrer Mineria-plaça Sarah Bernhardt: Formació de carril bus al costat Besòs de Mineria (nit del 16 al 17 d’octubre)
  • Carrer Mineria entre plaça Matemàtiques i plaça Sarah Bernhardt: Formació de carril bus al costat mar de Mineria (17 d’octubre)
  • Carrer Mare de Déu del Port entre Mineria i Foc: Formació de carril bus al costat Llobregat de Mare de Déu del Port (del 18 al 20 d’octubre)

Barris de Verdun i la Guineueta (Districte de Nou Barris)

  • Canvi de configuració del carrer Almansa: passarà de doble sentit a sentit únic descendent, situant un carril bus en segona posició. Els treballs es realitzaran principalment el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre i dissabte 21  d’octubre queden desviats  definitivament els busos L11 i 32 pel carrer Artesania.
  • El carrer d’Artesania passarà de doble sentit a sentit únic de pujada, amb la implantació d’un nou carril bus. Els treballs, inclosa la pavimentació completa, es realitzarà entre el 25 d’octubre i el 8 de novembre.

Barri de Pedralbes (Districte de Sarrià-Sant Gervasi)

  • A l’avinguda de Pedralbes, des de l’avinguda Diagonal, s’implantarà dos carrils bus, un en sentit ascendent i l’altre descendent, del 28 al 30 d’octubre.

Barri de Sant Gervasi-Galvany (Districte de Sarrià-Sant Gervasi)

  • A la travessera de Gracia, entre Balmes i Santaló, s’implantarà un nou carril bus en sentit contrari a la circulació, de manera que es recordarà completament la via. Serà del 2 al 5 de novembre.

Barri l’Antiga Esquerra de l’Eixample (Districte de l’Eixample)

  • Canvi de configuració de carrils al carrer Provença (Casanova-Villarroel): Implantació de carril bus al costat muntanya de Provença, no s’afecta el carril bicicleta existent (17 d’octubre)

Barri del Guinardó (Districte d’Horta-Guinardó)

  • La ronda del Guinardó, des de passeig Maragall fins a carrer Vinyals, comptarà amb dos carrils bus, de doble sentit de circulació, del 30 d’octubre a l’1 de novembre.

Tota la informació sobre aquestes i altres obres a la ciutat la trobareu al web del Servei d’Informació d’Obres.