• Inici
  • / Actualitat
  • / Així de fàcil i ràpid és mantenir els carrers nets per tothom

Així de fàcil i ràpid és mantenir els carrers nets per tothom

08/09/2017 - 12:19

Entre tots i totes podrem millorar la higiene i la salubritat als carrers amb només un gest quan acompanyem les nostres mascotes a fer les seves necessitats.

Encara no tens la teva ampolla plegable per ruixar a sobre dels orins del teu gosset quan el treguis a passejar? Doncs afanyat en adreçar-te a qualsevol dels equipaments municipals oberts aquest agost per tal d’aconseguir l’eina que ens ajudarà a gaudir d’uns carrers més nets i higiènics. L’ampolla es lliura a cada propietari de gos censat, ja que és obligatori que totes les mascotes estiguin registrades, fins el proper 30 de setembre.

Els punts de recollida són els equipaments oberts durant l’agost: els centres cívics del Bon Pastor, Baró de Viver, Navas, La Sagrera i Trinitat Vella, i els casals de barri de Congrés-Indians i Can Portabella.

Una vegada aconseguida l’eina, allò més recomanable és adquirir l’hàbit de ruixar sempre els orins del gos, ja que si ho convertim en una pràctica habitual de seguida ho farem de forma quasi mecànica. L’ampolla, a més, ja disposa d’una obertura fàcil que permet tirar còmodament l’aigua a sobre de la deixalla de la mascota.

Per tal d’aconseguir millors resultats en la higiene, molts experts recomanen dissoldre unes poques gotes de vinagre en l’aigua, ja que aquesta substància dissol l’alcalinitat dels orins i això fa que els gossos deixen de pixar sempre al mateix lloc, evitant acumulacions. Així mateix, es desaconsella utilitzar qualsevol altra substància agressiva tant per a l’entorn com per a la mascota. És millor no fer servir productes de neteja com el lleixiu o altres productes que poden perjudicar el vostre animal.