Allargueu la vida de les vostres joguines!

05/05/2017 - 09:53

Fins al 28 de maig, podeu participar en una nova edició de la iniciativa “Renova les teves joguines”, que vol fomentar l’intercanvi de jocs, contes i joguines en bon estat entre la ciutadania per promoure el consum conscient i el segon ús com a opció més sostenible. Els punts de recollida i intercanvi es troben repartits per diversos equipaments de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa una nova edició de la iniciativa “Renova les teves joguines”, per la qual podreu intercanviar, en diversos equipaments de la ciutat, joguines, jocs i contes en bon estat, però que ja no feu servir, pels dels altres ciutadans.

Així, fins al 28 de maig, només cal que porteu les vostres joguines als punts de recollida i intercanvi. Allà, us donaran cupons Renoves amb la puntuació corresponent, que després podreu intercanviar per les joguines que preferiu, a qualsevol punt de la xarxa.

Pel què fa a la puntuació de cada tipus de joguina, els contes petits (llibrets i àlbums petits, etc.) valen 1 punt i se’n poden portar cinc com a màxim.

Els contes grans (de tapa dura, amb moltes pàgines, etc.), valen 4 punts.

Les joguines petites (eines, fruites, minicotxes, peces de cuina, etc.) valen 1 punt, però cal dur-ne com a mínim tres del mateix tipus a la vegada per fer-ne un paquet, que és el que es puntuarà.

Els jocs i joguines mitjanes (vehicles, puzles, jocs de construcció, jocs de taula de mida mitjana…) valen 3 punts.

Els jocs de taula grans i disfresses valen 5 punts. Les joguines grans (cuines, patins, tricicles, etc) valen 10 punts.

A més a més, es podran sumar 2 punts extra de regal, a cada joc o joguina de més de 3 punts (mitjanes i grans), si és ecològica: de fusta o tela, sense piles ni plàstics (excepte aquells que siguin de paper o de cartró), que estimulin la creativitat i el respecte pel medi ambient i pels animals.

A la recollida de joguines s’admetrà un màxim de 10 jocs o joguines per infant (excepte els contes, que seran cinc com a màxim per infant). Han d’estar netes i en bon estat. No s’acceptaran joguines brutes, trencades o deteriorares, ni joguines bèl·liques, peluixos o joguines que es venen com a regal publicitari. A més, es recomana portar les piles en bon estat des de casa. Totes les joguines han de tenir la marca CE símbol de que compleixen la normativa europea de seguretat.

A l’intercanvi, es podran agafar com a màxim 10 jocs o joguines. Heu de tenir en compte que no es podran utilitzar Renoves d’altres edicions, pel que es recomana que no us desprengueu de totes les joguines i jocs cada temporada. Feu-ne un ús conscient!

En aquest enllaç podeu consultar els dies i hores de recollida i d’intercanvi de cada punt.

Els intercanvis ens permeten reutilitzar, compartir i consumir de forma responsable. “Renova les teves joguines” és una iniciativa per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus, promoguda per entitats, associacions i equipaments municipals de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament.

I recordeu que podeu compartir l’experiència a les xarxes socials amb les etiquetes #bcnsostenible i #renovajoguines, o penjant relats i fotos al mapa Barcelona + Sostenible. I si us hi voleu fer voluntaris, podeu adreçar-vos a qualsevol dels punts d’intercanvi o enviar un correu a renova@bcn.cat.