Balanç de les actuacions d'estiu

12/10/2017 - 10:22 h

Per garantir el manteniment i la seguretat de la via pública, durant els mesos estiuencs s'han efectuat 101 treballs, 51 dels quals han estat millores d'urbanització, mobilitat, infraestructures ferroviàries, mobiliari urbà o serveis, i 50 han estat de pavimentació. Fins al 22 de setembre s'han acabat el 92% de les actuacions.

Intervenir a l’espai públic durant l’estiu permet realitzar treballs de més complexitat i afavoreix la convivència, ja que coincideix amb un descens de l’activitat ordinària.

D’aquestes actuacions destaca la construcció de l’estructura que permetrà instal·lar la cobertura de la ronda de Dalt entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, i la pavimentació de més de 200.000 metres quadrats de carrers com ara la Gran Via, el carrer de Balmes o el passeig de Sant Joan, entre altres. D’altra banda, s’han renovat bancs, cadires, bol·lards i baranes, i s’han fet reparacions a les àrees de jocs infantils.

La mobilitat sostenible també ha tingut un impuls important amb la construcció de nous carrils bici o la millora d’altres de ja existents que s’han baixat a la calçada, i amb la construcció de nous trams de carril bus per preparar la implantació de la Fase V de la nova xarxa de bus, que s’establirà al novembre.

“Volem agrair als veïns la paciència i predisposició per ajudar que els treballs es desenvolupin correctament. Les actuacions permeten que la ciutat estigui més preparada per començar el curs de la millor manera possible”, ha destacat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.