Barcelona celebra el Dia Mundial de l'Energia

14/02/2018 - 16:38 h

L’Ajuntament de Barcelona se suma avui, 14 de febrer, a la celebració del Dia Mundial de l’Energia, una jornada promoguda per les Nacions Unides amb l’objectiu de fomentar l’ús de fonts d’energia renovables i disminuir la dependència dels combustibles fòssils, com el carbó o el petroli.

L’energia ha passat a ser un eix prioritari de l’actuació municipal a Barcelona, tal com demostra la Mesura de Govern “Transició cap a la Sobirania Energètica”, el Programa d’Impuls a la Generació Solar i la creació d’una comercialitzadora elèctrica municipal, Barcelona Energia. Aquest procés de transició cap a un model energètic més sostenible és una peça clau en la lluita contra el canvi climàtic i els seus efectes.

Per promoure l’eficiència i l’estalvi, i coincidint amb la celebració d’aquest Dia Mundial de l’Energia, l’Ajuntament de Barcelona està duent a terme durant aquest mes la Marató d’Estalvi Energètic. Es tracta d’una campanya interna en què 47 equipaments i dependències municipals competeixen per reduir la factura elèctrica alhora que fomenta la conscienciació i les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia.

Durant la primera setmana de la Marató, el conjunt dels equipaments municipals participants han aconseguit estalviar un 3,14% en el consum d’electricitat, un 17,88% en el de gas i un 14,9% del consum d’aigua. Els números aconseguits són excel·lents, tenint en compte que la primera quinzena de febrer ha estat una de les més fredes dels últims anys.

A més de la Marató d’Estalvi Energètic, l’Ajuntament també està celebrant altres activitats, com el programa “Carrega’t d’energia”, amb tallers als Centres Cívics per aprendre a controlar i reduir el consum elèctric, millorar l’eficiència de la llar i promoure la instal·lació d’equips per generar energia.

Més informació: Barcelona Energia

Més informació