• Inici
  • / Actualitat
  • / Cap de setmana: La màgia torna a les fonts de Montjuïc

Cap de setmana: La màgia torna a les fonts de Montjuïc

02/16/2017 - 08:02

Les fonts de Montjuïc recuperen aquest cap de setmana la màgia després que les tasques de manteniment anuals les hagin deixat inactives durant un mes i mig. Els jocs d’aigua, llum i música que exhibeix la Font Màgica es tornen a programar coincidint amb l’estrena d’un espai propi a la pàgina web de la ciutat dedicat a aquesta concorreguda instal·lació.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Fins al 31 de març, els vespres dels divendres i els dissabtes es podran tornar a veure les vistoses coreografies que cada any atreuen 2,5 milions de visitants. Són més encara, un total de 7.000 milions, les combinacions d’aigua i llum que pot crear aquesta font, que en els darrers anys ha incorporat nous sistemes perquè el seu funcionament sigui al més sostenible possible. Els 2.600 litres d’aigua per segon que aproximadament pot expulsar provenen de pous de captació, i la il·luminació utilitza leds. Aquestes dades curioses i més informació d’interès, com els horaris i els dies dels espectacles, es poden consultar a l’apartat que s’ha habilitat al web de la ciutat de Barcelona.

Ruta per descobrir Horta a peu

El barri d’Horta deixarà de tenir racons desconeguts per als participants de la caminada que el grup Barnatresc, integrat a l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès, ha organitzat aquest diumenge. La ruta serà circular i tindrà 11,5 quilòmetres, amb diferents desnivells. Se sortirà de la plaça d’Alfons el Savi entre les 9.00 i les 9.30 hores, i durant quatre hores es visitaran diversos espais del districte d’Horta-Guinardó. Les persones que vulguin seguir descobrint la ciutat a peu poden donar un cop d’ull a les sortides que de forma periòdica programen les diferents agrupacions excursionistes de la comarca.

La història de la ràdio en una exposició

Viatjar en el temps i repassar la història d’un mitjà gairebé centenari és el que proposa la Unió de Radioaficionats de Barcelona amb l’exposició inaugurada el 13 de febrer al Centre Cívic Casa Orlandai per commemorar el Dia Mundial de la Ràdio. La mostra porta per títol “La nostra ràdio. 90 anys d’aparells de ràdio” i es podrà visitar fins al 5 de març. Aquest dissabte, a les 12.00 hores, també s’organitza un taller infantil, que permetrà als infants de 6 anys o més convertir-se en locutors. Podran gravar i escoltar la seva veu imitant els periodistes i tertulians radiofònics.