El Catàleg de la pagesia de Collserola explica les 18 experiències de producció agrària professional a la serra

12/03/2018 - 12:30 h

S’emmarca en el projecte Alimentem Collserola, que busca promoure la transició agroecològica

El Parc Natural de la Serra de Collserola ha elaborat el primer Catàleg de la pagesia de Collserola, amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en valor els productes alimentaris de Collserola, així com la pagesia que els produeix, i sensibilitzar sobre la importància que té l’activitat agropecuària pel manteniment de la sostenibilitat ecològica, econòmica i social del Parc Natural. En total hi ha 18 productors d’aliments de gran qualitat.

Un d’aquests és Can Carlets, al districte d’Horta-Guinardó. Des d’un enclavament privilegiat al camí de Sant Cebrià, cultiven mandarines ecològiques en els més de 2.200 arbres plantats a menys de cinc quilòmetres de la plaça de Catalunya.

Al Parc Natural de la Serra de Collserola es produeixen i elaboren una gran diversitat d’aliments de qualitat. Per tal de conservar els valors naturals del parc i els serveis ecosistèmics que ofereix, és fonamental conservar el mosaic agrari i forestal mitjançant el desenvolupament equilibrat i sostenible de l’activitat agrària i silvopastoril que, al llarg dels segles, ha modelat el paisatge de la serra.

Aquest catàleg s’emmarca dins el projecte Alimentem Collserola, de promoció de la transició agroecològica a Collserola, que va començar a caminar a mitjans del 2016 amb l’objectiu de transformar els sistemes alimentaris dels municipis del Parc Natural de la Serra de Collserola per fer-los més justos i sostenibles. El projecte està sent impulsat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, i està sent dinamitzat per l’Associació Arran de terra. La resta d’ajuntaments del parc està previst que s’incorporin al projecte durant el 2018.