El futur dels dofins del Zoo, a estudi

09/13/2017 - 18:41

Els dies 14 i 15 de setembre se celebra a Barcelona un seminari sobre dofins captius en què participaran experts internacionals. De la trobada sorgirà un document amb recomanacions per abordar el futur dels sis dofins del zoològic de la ciutat. El seminari està obert al públic.

Barcelona va ser declarada ciutat lliure de dofins en captivitat el mes de desembre del 2016 i des d’aleshores s’està treballant per donar la millor sortida possible als sis dofins mulars que encara viuen al zoològic.

El seminari “Bottlenose dolphin workshop. An overview of studies, alternatives and criteria to be considered when a captive facility closes” (“Seminari sobre el dofí comú: Visió general d’estudis, alternatives i criteris que cal tenir en compte quan es tanca una instal·lació captiva”), permetrà fer una radiografia de la població de dofins al Mediterrani, així com dels efectes i riscos que suposa per a aquests animals la vida en captivitat, per exemple l’estrès crònic, i quines són les seves perspectives de futur. A més, s’establirà un protocol d’actuació que serveixi d’ajuda a les ciutats que vulguin deixar de tenir dofins en captivitat i es tractarà el cas concret de Barcelona per analitzar quina és la millor alternativa per als dofins del zoològic de la ciutat.

Entre dijous i divendres participaran en el seminari una dotzena d’experts de tot el món. Entre altres, hi serà un dels màxims referents pel que fa a cetacis i a la protecció de l’hàbitat marí, Erich Hoyt, que obrirà les exposicions.

El seminari, organitzat conjuntament per l’Ajuntament i l’entitat Submon, és gratuït i està obert al públic amb inscripció prèvia a projectes@submon.org. Se celebra a l’auditori del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Consulta el programa en aquest enllaç