Els agents cívics, presents en tots els districtes

08/11/2017 - 13:46

La Unitat d’Agents Cívics ja disposa de 116 efectius desplegats a Barcelona, que des del mes de juliol han incrementat la presència en les zones de més atracció turística. La darrera incorporació al cos, formada per 24 agents, té l’objectiu de reforçar la convivència als districtes durant l'estiu, donant informació i regulant conductes incíviques.

Des de principis d’any, aquest cos ha estat ampliant les dotacions i l’àmbit d’actuació a la ciutat. A les oficines d’atenció a la ciutadania (OAC) actualment treballen divuit agents, i des del mes d’abril fins a l’octubre, a causa de la gran afluència turística, també n’hi ha al Mercat de la Boqueria. Pel mateix motiu, aquest estiu se n’ha reforçat la presència al voltant de la Sagrada Família i a les Fonts de Monjuïc.

Un cos jove que vetlla per la convivència

La Unitat d’Agents Cívics va néixer l’abril del 2015 amb l’objectiu de prevenir les conductes, actituds i comportaments que afecten negativament la convivència a la ciutat, mitjançant la conscienciació i sensibilització de la ciutadania i els visitants pel que fa a l’ús responsable i respectuós de l’espai públic.