• Inici
  • / Actualitat
  • / En marxa els treballs per assegurar l'estabilitat dels edificis del carrer de Llull

En marxa els treballs per assegurar l'estabilitat dels edificis del carrer de Llull

03/18/2017 - 15:15

Els treballs per consolidar les finques del carrer de Llull entre els carrers de la Llacuna i de Roc Boronat ja han començat, d’acord amb l’informe tècnic dels Bombers de Barcelona, que exigia una actuació ràpida. La prioritat municipal és assegurar que no hi hagi cap risc per als immobles dels números 153, 155 i 157 abans que els veïns, desallotjats el 15 de març, puguin tornar a casa seva.

Els Bombers de Barcelona han detectat moviment a les finques dels números 155 i 157 del carrer de Llull, al Poblenou, cosa que ha accelerat els treballs previstos per l’Ajuntament d’omplir de formigó els fonaments de l’edifici del número 155. Durant els dies 18 i 19 el formigó s’endurirà, i el dilluns 20 es procedirà a apuntalar les finques.

El dimecres 15 el cos de prevenció va detectar una esquerda significativa al soterrani de la finca del número 155, fet que va motivar el desallotjament preventiu dels veïns dels immobles de l’edifici i dels dos contigus. L’esquerda va ser provocada per la desaparició de la sorra del subsol de la finca on reposen els fonaments.

La previsió inicial era peritar l’abast dels danys de la finca afectada i, un cop feta l’anàlisi, omplir els buits generats pel moviment del subsol amb formigó lleuger i apuntalar les finques. La detecció de moviment, i segons la recomanació del cap tècnic del cos de bombers, ha obligat a accelerar l’actuació per assegurar l’estabilitat dels immobles.

El regidor del Districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, que ha atès els mitjans de comunicació per explicar les actuacions municipals, ha posat en primer lloc la seguretat dels veïns. “Els veïns no tornaran mentre hi hagi perill. La seguretat de les persones és ara la prioritat“, ha assegurat.

Atenció al veïnat

Els veïns dels números 153, 155 i 157 del carrer de Llull, desallotjats preventivament el dimecres 15, han pogut anar a buscar a casa seva roba, medicaments i altres efectes, i l’Ajuntament s’ha fet càrrec de les necessitats sobrevingudes. En total són 32 veïns els que han hagut de deixar casa seva; 12 han requerit allotjament i han estat ubicats en un hotel pròxim a les finques. La resta s’estan a cases d’amics i familiars.

Aclarir les causes de les afectacions

Després d’atendre els veïns i assegurar l’estabilitat dels edificis, la tercera prioritat municipal és conèixer i aclarir les causes del moviment de terres al subsol d’aquella zona del Poblenou. Per precaució, s’ha obligat a aturar les obres de dos hotels en construcció als solars del davant, al mateix carrer de Llull. Els treballs per construir els fonaments dels hotels, així com l’antiguitat de l’edifici, del 1935, s’assenyalen ara mateix com les possibles causes del problema.

Paral·lelament als treballs que s’estan duent a terme, l’Ajuntament analitzarà les proves i les evidències recollides al lloc aquests dies per tal d’esclarir l’origen de les afectacions. Mentre no s’arribi a cap conclusió, però, no es reprendran les obres dels hotels.