• Inici
  • / Actualitat
  • / Escalfem motors pel canvi d’armari de primavera: torna el ‘Renova la teva roba’

Escalfem motors pel canvi d’armari de primavera: torna el ‘Renova la teva roba’

02/17/2017 - 14:13

Una peça de roba que ja no us poseu pot ser un tresor per una altra persona. Aquesta és la idea central de “Renova la teva roba”, una iniciativa amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona que promou l’intercanvi i reutilització de roba i que ja escalfa motors per a la seva nova edició, que se celebrarà a partir del 2 de maig.

Sou una entitat, associació o equipament i voleu participar en el programa? O potser sou un particular i voleu informació sobre com podeu renovar la vostra roba amb l’arribada del bon temps i, a la vegada, buidar l’armari de peces que ja no feu servir?

Us oferim algunes claus perquè comenceu ja a preparar el “Renova la teva roba” d’aquesta primavera.

Sóc una entitat i vull participar. Com ho faig?

“Renova la teva roba” és una iniciativa promoguda per entitats, associacions i equipaments de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament. Si pertanyeu a una entitat interessada a formar part del programa, podeu sol·licitar més informació en el correu renova@bcn.cat

Aquest maig vull canviar la roba que ja no em poso per roba que m’agrada. Com funciona?

La mecànica del “Renova la teva roba” d’aquesta primavera és igual a la de les passades edicions.

Remeneu en el vostre armari i localitzeu deu peces de roba que ja no us poseu. És important que tingueu en compte que només s’admeten dues jaquetes i abrics per persona i que no s’accepten sabates, roba interior o de la llar. Tota la roba que seleccioneu ha d’estar neta, en bon estat, sense forats, descosits ni taques.

Un cop triada la roba que voleu bescanviar, consulteu els punts d’intercanvi (pròximament indicats en la web de l’Ajuntament de Barcelona) que trobareu per tota la ciutat i porteu-la a partir del pròxim 2 de maig al que més us convingui. A canvi, rebreu cupons “Renoves” amb la puntuació corresponent, que després podreu intercanviar per la roba que us agradi a qualsevol punt de la xarxa.

En l’intercanvi, podreu agafar com a màxim deu peces (excepte jaquetes i abrics, que en són dos com a màxim). La roba de nadons té les mateixes limitacions que la d’adults i no són vàlids els cupons “Renoves” d’altres edicions.

Una segona vida

Els intercanvis ens permeten reutilitzar, compartir i consumir de forma més responsable. Emmarcada en el Pla de Prevenció de Residus Municipals 2012-2020 i sota l’estratègia de “Barcelona Residu Zero”, “Renova la teva roba” és una iniciativa municipal  per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus.

Aquesta primavera no llenceu la roba que ja no us poseu i animeu-vos a donar-li una segona vida!