IV Congrés d'Arquitectura i Salut

16/05/2017 - 12:50 h

Arquitectes, aparelladors, metges, biòlegs, constructors, estudiants de les diverses disciplines i tothom interessat en l’hàbitat saludable està convidat a assistir al proper Congrés d’Arquitectura i Salut que tindrà lloc a Barcelona el 25 i 26 de maig.
Els nostres habitatges són el més saludables possible? És el mateix saludable que confortable o hauria de ser el mateix? Fer confortables les nostres cases i els espais no és la funció principal de l’arquitectura?
Si busquem al diccionari la definició de confort quedarem sorpresos al veure la gran similitud que té amb la definició de salut que dóna la OMS.
L’aparició de diverses malalties, com la lipoatrofia semicircular, en les persones que treballen o viuen en els anomenats “edificis malalts” han creat la necessitat d’augmentar els nostres coneixements en aquest camp de la salut derivada de certes condicions deficients dels edificis que construïm i rehabilitem.

El proper mes de maig tindrà lloc la quarta edició del Congrés d’Arquitectura i Salut, organitzat per l’Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat del COAC, juntament amb Bioarquitectura Mediterrània (bam) i l’Associació d’Estudis Geobiològics (GEA).

L’objectiu del Congrés és proporcionar una visió general de la relació entre els edificis i la ciutat i la salut dels que hi viuen i treballen, divulgar els coneixements existents en aquest camp, provocar el debat i conscienciar sobre aquesta temàtica.