Juga net i encistella els teus residus!

06/19/2017 - 13:45

A tres places de cada districte, unes línies marcades al terra al voltant d'una paperera simulen l'àrea de les cistelles de bàsquet, per tal que els i les vianants puguin encistellar els seus residus de butxaca i prenguin consciencia que és imprescindible la col·laboració ciutadana en el manteniment i neteja de les places de manera lúdica i amigable.

Amb l’objectiu de conscienciar sobre la coresponsabilitat ciutadana en la neteja de carrers i places de la ciutat, totes les tardes fins al mes d’agost es du a terme una acció educativa a tres places i parcs de cada districte, que consisteix en transformar l’acció cívica i responsable de llençar els residus de butxaca a les papereres en un joc engrescador com el del bàsquet.

Per aquest motiu, s’han pintat unes línies al terra, al voltant d’una paperera, que simulen l’àrea de les cistelles de bàsquet, per tal que un equip d’informadors demani la col·laboració ciutadana en el manteniment de la neteja de les places de manera lúdica i amigable.

Es llencen els residus generats pels propis participants, i en cas de no disposar-ne, l’equip educatiu també aporta algun dels residus que més es generen al carrer, com poden ser les ampolles d’aigua, brics de suc, bosses de pipes o embolcalls de dolços i d’entrepans, per tal de propiciar “el joc” entre els vianants i la gent que roman a la plaça. La finalitat del joc és que els residus quedin dins de la paperera.

Es tracta d’una acció adreçada majoritàriament a infants i joves, però que també es pot adaptar a adults i gent gran, sempre cercant l’empatia, la diversió i la complicitat.

El manteniment de l’espai públic en les millors condicions és cosa de tots i totes, de manera que és imprescindible l’ajuda de la ciutadania per tenir una ciutat neta i agradable.

Cal recordar també que les papereres són per a residus de butxaca i/o els que es generen durant l’ús de l’espai públic, però que els residus de més volum i que es generen a casa s’han de dipositar als contenidors o als punts verds. I els residus de les fraccions reciclables s’han de dipositar al punt de recollida selectiva més proper.