La Font del Cuento s'omple de contes

11/06/2018 - 12:30 h

Aquest any es conmemora el centenari del Parc del Guinardó.

Per celebrar el seu centenari diverses entitats culturals del districte d’Horta-Guinardó, entre elles la nostra biblioteca, hem organitzat un cicle de contes en un dels llocs més emblemàtics del parc, la Font del Cuento.

Ubicada a l’interior del Parc del Guinardó és un dels elements històrics i més popular del barri. Aquesta font era el punt de trobada de molts veïns i veïnes de la zona que anaven a buscar aigua i a fer fontades. L’aigua de la font provenia del subsòl i es conduia a la font gràcies a una mina que avui dia es conserva tot i que està tancada. Aquesta mina va servir com a refugi dels atacs aeris durant la Guerra Civil.

Respecte al seu nom, hi ha dos versions: la primera diu que la font rajava poca aigua i es feien llargues cues per poder recollir l’aigua i per fer més amena l’espera, s’explicaven històries. La segona diu que el nom prové de “fer cuento” que era com es deia als jocs amorosos dels enamorats que s’amagaven al parc.
Avui dia, la font no raja.

Programació:

Dissabte 16 de juny, 12h

Xafarranxo a la masia de l’avi Pere i l’avia Maria, a càrrec de Els contes d’en Gernat

Dissabte 30 de juny, 12h

Hermes i la font, a càrrec de l’Associació Caçadors d’Hermes Barcelona

Dissabte 7 de juliol, 12h

Els contes d’en Mimatura, a càrrec de Els contes d’en Gernat

Dissabte 15 de setembre, 12h

Històries de ratolins, a càrrec de Els contes d’en Gernat

Dissabte 29 de setembre, 12h

5 contes 5 continents, a càrrec de Els contes d’en Gernat

 

Organitza: Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Casal de barri Font d’en Fargues, Casal de barri Pirineu, Casal d’entitats Mas Guinardó, Centre Cívic Guinardó