• Inici
  • / Actualitat
  • / La Model, nou escenari per la Festa Major de l'Esquerra

La Model, nou escenari per la Festa Major de l'Esquerra

04/08/2017 - 12:41

Des del divendres 29 de setembre i fins el 8 d’octubre, s’han programat tot un seguit d’actes per celebrar els dies grans del barri que aquest any tenen un nou escenari molt especial, La Model. El famós dibuixant Azagra ha estat l'encarregat de crear la imatge de la Festa d'enguany.

A principis de tardor, com cada any, tindrà lloc la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, que aquest any celebrarà part dels seus actes a l’antiga presó Model.

El passat mes de juny, la presó va tancar les seves portes com a centre penitenciari i va començar una nova etapa obrint-se a la ciutadania. Tot i que els futurs usos de l’equipament estan encara pendents de decidir, ja s’està treballant en la creació dels processos participatius que han de concretar els usos provisionals i definitius de l’espai.

Tanmateix, ja s’han començat a celebrar actes i esdeveniments ciutadans al seu interior. És el cas, per exemple, del Consell de Barri de l’Esquerra de l’Eixample que es va dur a terme el passat mes de juliol, o de l’esmorzar que va celebrar l’associació de veïns i veïnes del barri. La particularitat de l’espai permet ara també que esdevingui en un nou escenari per les festes del barri.

La Model es fa protagonista de les festes fins i tot a la imatge d’enguany, que ha comptat amb un dibuixant de luxe. El famós historietista Azagra, conegut per les seves vinyetes reivindicatives a la revista El Jueves, entre d’altres, ha estat l’encarregat de realitzar la imatge de la Festa Major d’aquest any. El dibuixant ha aconseguit copsar l’esperit d’anys de reivindicacions i l’alegria del veïnatge per la “transició” de La Model.