• Inici
  • / Actualitat
  • / La Model, nou escenari per la Festa Major de l'Esquerra

La Model, nou escenari per la Festa Major de l'Esquerra

09/26/2017 - 13:12

Des del divendres 29 de setembre i fins el 8 d’octubre, s’han programat tot un seguit d’actes per celebrar els dies grans del barri que aquest any tenen un nou escenari molt especial, La Model. El famós dibuixant Azagra ha estat l'encarregat de crear la imatge de la Festa d'enguany.

A principis de tardor, com cada any, tindrà lloc la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, que aquest estrena com a escenari d’alguns dels seus actes l’antiga presó Model. El cantautor Joan Isaac serà el pregoner de la festa, i ens oferirà un concert al pati de La Model, seguit del tradicional concert del grup De soca-rel de Ballets de Catalunya.

El primer cap de setmana de la festa, els jardins de Rosa Deulofeu acolliran jocs infantils i concursos de dibuix infantil i juvenil, a més de la Mostra de comerç associat a l’eix Nou eixample i una paellada popular. Diumenge 1 d’octubre els jardins de Montserrat acolliran teatre infantil en anglès i un concert de música, i els de Rosa Deulofeu una exhibició de sardanes.

Al llarg de la setmana es parlarà del projecte Radars per acabar amb la solitud de la gent gran del barri, descobrirem el paper de les dones en la conquesta d’Amèrica o aprendrem a fer compost a casa amb la col·laboració de l’Aula Ambiental. També se celebrarà una passejada popular per recuperar la memòria històrica del barri, la cantada de corals i el concert jove a la “rambla” del barri.

La bicicletada familiar del Camí Amic, la II Fira d’Economia social i solidària, el safari fotogràfic d’street art, un espectacle de circ als jardins d’Ermessenda de Carcassona, els correfocs infantil i adult, la cercavila de gegants i gegantons i el mercat del pagès amb tapes a preus populars són altres dels actes principals de l’últim cap de setmana.

La Model, a la portada d’Azagra

La portada del programa d’aquesta edició de la festa major ha comptat amb un dibuixant de luxe. El famós historietista Azagra, conegut per les seves vinyetes reivindicatives a la revista El Jueves, entre d’altres, ha estat l’encarregat de realitzar la imatge de la Festa Major d’aquest any. El dibuixant ha aconseguit copsar l’esperit d’anys de reivindicacions i l’alegria del veïnatge per la “transició” de La Model. I a La Model conclourà la festa amb un concert de cloenda de les Kol·lontai contra la violència vers les dones.