La Sardineta, consum responsable a la Barceloneta

15/05/2018 - 13:52 h

La Sardineta és una associació de consum agroecològic nascuda l'any 2010 al barri de la Barceloneta compromesa amb un consum sostenible ecològic i sense intermediaris.

Des de la Sardineta es defensa un consum respectuós amb el medi ambient i amb les persones. Per això opten per establir contacte directe amb productors de proximitat i d’aquesta manera aconseguir que paguin un preu digne als pagesos.

Aposten per productes que estiguin cultivats respectant els cicles de la natura i de la terra i que provinguin de circuits de producció i de comercialització curts i de proximitat.

La Sardineta a més té una forta vinculació en la vida associativa del barri. Així, des de  fa set participa a la Festa Major de la Barceloneta organitzen la Festa Sardineta i participen en grups de treball en l’àmbit comunitari, com ara el grup motor del Segle XX, per recuperar per el veïnat l’edifici que fou una cooperativa obrera i popular.

La cooperativa s’ha adherit al Pacte pel Desenvolupament Local de la Barceloneta 2015-2020 del Projecte Barceloneta Proa a la Mar i formen part del Pam a Pam i de la Xarxa d’Economia Solidària (XES).