• Inici
  • / Actualitat
  • / La zona per a gossos de la platja de Llevant seguirà i es millorarà aquest estiu

La zona per a gossos de la platja de Llevant seguirà i es millorarà aquest estiu

02/17/2017 - 13:49

L’àrea delimitada per a gossos  que es va posar en marxa l’any passat com a prova pilot a la platja de Llevant tornarà a obrir de l’1 de juny al 25 de setembre. Les aportacions dels usuaris, el veïnat i els tècnics han servit perquè es puguin introduir millores com l’increment de la neteja dels accessos, més informació i més mesures higièniques.

Aquesta decisió es pren després d’haver avaluat les conclusions positives facilitades per tots els agents implicats (Agència de la Salut Pública de Barcelona, Solucions Integrals per als Residus, els departaments de Gestió i Protecció dels Animals, del Cicle de l’Aigua, de Neteja i Gestió de Residus). També en l’Enquesta d’ocupació i de satisfacció de les platges de Barcelona 2016 els usuaris de la platja de Llevant puntuaven amb un 7,7 la iniciativa.

“Tornem a repetir l’experiència al mateix espai, però hi introduïm algunes millores”, ha dit avui el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno. Entre aquestes millores hi ha la d’ampliar el període per gaudir d’aquest espai (el 2016 es va obrir a finals de juliol), revisar-ne el mobiliari urbà per adaptar-lo als gossos, que hi hagi informadors també a la zona d’accessos, incorporar-hi nous elements d’informació sobre la qualitat de l’aigua i de la sorra i incrementar la neteja dels accessos.

A més d’aquestes millores, fora de l’espai de gossos s’instal·larà una passera de fusta fins a la platja amb unes boies per facilitar l’entrada a l’aigua. La zona destinada als gossos tindrà un espai de 1.250 metres quadrats, amb un aforament limitat a 100 gossos per raons de seguretat. Hi haurà informadors ambientals i un veterinari durant tota la setmana que portaran a terme el control d’accessos, ja que només podran accedir-hi els gossos identificats amb microxip.

L’afluència a la platja durant la prova pilot va ser de 13.241 gossos. Segons ha informat Frederic Ximeno, tot i que l’avaluació de l’experiència ha estat positiva, es necessita un altre any per prendre decisions definitives sobre temes com l’ampliació de l’espai o la seva itinerància.