• Inici
  • / Actualitat
  • / L’Ajuntament proposa un nou consens per a les obres de la plaça de les Glòries

L’Ajuntament proposa un nou consens per a les obres de la plaça de les Glòries

04/21/2017 - 11:38


El nou projecte permetria avançar l’obra del túnel amb la màxima seguretat i transparència, sense retards ni sobrecostos injustificats.

El Govern municipal ha plantejat a la Comissió de Seguiment de la plaça de les Glòries un nou consens sobre les obres del túnel viari després d’analitzar els informes tècnics i jurídics que assenyalen un retard en les obres imputable a la constructora, que impossibilita executar el túnel en els terminis previstos.

Els informes han analitzat en profunditat alguns dels supòsits que es detallaven en el marc de l’auditoria i assenyalen una sèrie de circumstàncies que impossibiliten l’execució del contracte actual, impulsat i desenvolupat durant l’anterior mandat.

També es constata la necessitat d’adaptar l’obra a la realitat existent. Els serveis tècnics assenyalen que aquest és un moment adient per aturar i adaptar el projecte sense posar-ne en risc la seguretat.

Davant d’aquesta situació, l’equip de Govern ha traslladat a la Comissió de Seguiment de la plaça de les Glòries la voluntat de buscar el màxim consens possible tant veïnal com polític per tirar endavant una solució. L’objectiu és disposar d’un nou projecte al més aviat possible per evitar que els treballs estiguin aturats i avançar aquesta obra amb el màxim rigor, seguretat i transparència, d’una enorme complexitat.

El Govern municipal ha convocat dilluns una Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat extraordinària per abordar la situació del contracte actual amb la resta de grups municipals. També ha convocat una reunió del Consell d’Administració de BIMSA (Barcelona d’Infraestructures Municipals S.A.) per determinar la decisió final sobre l’execució del túnel de la plaça de les Glòries.