• Inici
  • / Actualitat
  • / Mostra explicativa de les millores a l'entorn del camp del Barça

Mostra explicativa de les millores a l'entorn del camp del Barça

17/10/2017 - 12:55 h

A partir de la publicació de l’aprovació inicial de l’MPGM, el 15 de juliol de 2017, s'ha establit un període d’informació pública que finalitza el proper 15 de novembre. Durant aquest període, qualsevol persona o entitat pot presentar al·legacions. La mostra als dos equipaments del districte pretén donar a conèixer tots els detalls als veïns i veïnes.

El Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” (c.Comandant Benítez, 6) i la Biblioteca Miquel Llongueras (travessera de les Corts, 58) acullen aquests dies una mostra explicativa del pla general metropolità per a la transformació de l’entorn del camp del Barça, així com una còpia íntegre del document aprovat inicialment, del qual es poden presentar al·legacions fins al 15 de novembre.

Els horaris d’atenció al públic són, al Centre Cívic, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 23.00 hores, i dissabte i diumenge de 10.00 a 14.00 hores. Pel què fa a la Biblioteca, l’exposició es podrà visitar els dilluns de 16.00 a 21.00 hores, els dimarts i dijous de 10.00 a 21.00 hores, i els dimecres i divendres de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores. Els dissabtes obren de 10.00 a 14.00 hores i els diumenges i festius l’equipament està tancat.

Un procés de debat i treball amb les entitats veïnals de l’entorn

L’Ajuntament de Barcelona està treballant amb el Futbol Club Barcelona i els veïns de les Corts per millorar la proposta de remodelació del Camp Nou i el seu entorn.

La transformació urbana es du a terme a través de la modificació del Pla General Metropolità (MPGM), i pretén establir una solució millorada i integral en l’ordenació urbanística dels terrenys on s’ubiquen les instal·lacions esportives del Futbol Club Barcelona al barri de les Corts (19,8 hectàrees) i del seu entorn immediat (8,8 hectàrees).

Els treballs de redacció de l’MPGM del Camp Nou i el seu entorn s’han acompanyat d’un procés de debat i treball amb les entitats veïnals dels barris de l’entorn.

Aquest procés s’ha articulat mitjançant una comissió de seguiment que ha tractat, de manera monogràfica, els diversos eixos de debat del pla. S’han dut a terme vuit sessions de la comissió amb una participació de més d’una vintena d’entitats i veïns a títol individual.

Arran d’això s’ha vist necessari reordenar l’àmbit: eliminar la barrera urbana que suposen avui dia les instal·lacions esportives i integrar l’àmbit del Camp Nou amb el teixit urbà dels barris de la Maternitat i Sant Ramon, i amb la ciutat en general.

D’aquesta manera, es generarà un nou espai d’ús ciutadà, amb 60.500 m2 de sòl d’ús públic, equivalent a sis illes de cases de l’Eixample; 33.000 m2 de sòl privat d’ús públic i 27.500 m2 de zones verdes públiques. Així mateix es millora de la connectivitat entre la travessera de les Corts i el Campus Sud amb una via cívica que uneix tota la transformació i modifica la traça del carrer d’Arístides Maillol.

La ciutat guanya 1.446 m2 de nou sòl d’equipaments, 18.600 m2 de noves zones verdes i l’accés a un gran espai d’ús públic de 40.000 m2.

L’objectiu del pla és millorar l’espai públic urbà a la zona mitjançant la reordenació de l’àmbit i integració de les instal·lacions esportives en el teixit urbà del barri, i la generació d’un nou espai lliure d’obstacles, amb usos ciutadans per garantir la qualitat de l’espai, com ara jocs infantils i espais d’estada.

La millora dels carrers de l’àmbit per afavorir els recorreguts per a vianants, amb voreres més amples i més il·luminació, la millora de la connectivitat entre la travessera de les Corts i la Universitat de Barcelona, amb una via cívica que uneix tota la transformació i modifica la traça del carrer d’Arístides Maillol, i la creació d’una nova rambla exclusiva per a vianants a l’avinguda Joan XXIII, conjuntament amb la protecció del verd i l’arbrat a l’entorn, aconseguirà un revitalitzar l’espai públic per a l’ús i gaudi de la ciutadania.

També es proposen millores de mobilitat entorn l’estadi que permeti absorbir l’increment de desplaçaments en dies de partits i un Pla d’equipaments públics del districte

Període d’informació pública

A partir de la publicació de l’aprovació inicial de MPGM, el 15 de juliol de 2017, s’inicia un període d’informació pública que finalitza el 15 de novembre. Durant aquest període, qualsevol persona o entitat pot presentar al·legacions.

Punt d’informació i consulta de la MPGM

El punt d’informació es troba a l’Oficina d’Informació Urbanística (avinguda Diagonal, 230, 2a planta). Les al·legacions poden presentar-se a l’OAC del districte de les Corts (plaça de Comas, 18), així com en qualsevol dels registres municipals habilitats a aquest efecte.

Així mateix, al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” i a la Biblioteca Miquel Llongueras s’hi pot consultar una còpia íntegra del document aprovat inicialment.

També es pot consultar al web