Primer mapa cooperatiu per transformar la Rambla

12/03/2018 - 12:26 h

Amb l’objectiu d’obrir el procés de transformació de la Rambla a tota la ciutadania, el 3 de març es va celebrar el darrer taller obert a la ciutadania de la fase de diagnosi del projecte, a les instal·lacions del Museu Marítim de Barcelona.

Les persones assistents al Taller Obert Virreina van fer un recorregut per diferents mapes de la Rambla organitzats segons els eixos establerts pels quatre Grups Cooperatius Ciutadans (GCC) del projecte -Moviment, Cultura i Equipaments, Comunitat i Espai públic, Economia i Treball-, i van mapificar els aspectes positius, negatius i d’oportunitat vinculats a aquestes quatre visions del passeig. Finalment, un gran panell mural va recollir les aportacions de les persones participants per identificar els llocs més rellevants a tenir en compte a la transformació de la Rambla, basant-se en l’experiència individual de cadascuna de les persones.

Alguna de les conclusions positives valoraven la Rambla com un espai d’oportunitat, en relació amb punts del passeig com el Teatre Principal, el Liceu, la Boqueria, La Virreina, Drassanes o Canaletes. En canvi, com a aspectes negatius es van destacar el trànsit, la massificació de quioscs, la dificultat de passejar o l’excés de terrasses, entre d’altres.

Al final del taller, les persones participants van poder endur-se a casa el primer número d’una publicació en format diari sobre el projecte, amb explicació dels seus objectius, la feina feta fins ara i tot allò que cal saber per cooperar-hi, que també es pot trobar distribuit en diversos punts de Ciutat Vella. 

Repensem les Rambles

Aquest projecte pretén repensar la configuració actual de la Rambla, tant a escala urbana com humana, i proposar una transformació i revitalització d’aquest espai urbà mitjançant una metodologia cooperativa on totes les veus hi tinguin cabuda.

D’aquest taller, juntament amb el primer Taller Obert Canaletes celebrat el passat 27 de gener, els tècnics de l’equip kmZERO extrauran i analitzaran tota la informació, que es plasmarà en el Document Miró (document d’objectius i criteris), que estarà complet per a finals del mes de març.

El proper taller obert està previst per al pròxim 14 d’abril i s’anunciarà l’obertura d’inscripcions amb suficient antelació.

[Fotos: Dolors Pena]