Renova la teva roba!

23/04/2018 - 10:00 h

Del 30 d’abril a l'1 de juny, torna a Barcelona ‘Renova la teva roba’, una iniciativa per intercanviar la roba que ja no feu servir. L'objectiu és fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus.

Ha arribat el moment de fer el canvi d’armari, i possiblement trobeu un munt de peces que ja no us van bé o ja no us agraden.

Si aquest és el vostre cas, una opció sostenible és portar-les a un dels punts verds de la ciutat, però també podeu portar-les a algun dels espais d’intercanvi de la ciutat que s’adhereixen a l’edició d’enguany del ‘Renova la teva roba’, una xarxa d’intercanvi de la roba que ja no fem servir, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

En aquest sentit, entre el 30 d’abril i l’1 de juny, podeu adreçar-vos a algun dels punts d’intercanvi per portar la vostra roba i intercanviar-la per la roba que més us agradi.

Com funciona?

Quan porteu la vostra roba a algun dels punts d’intercanvi repartits per Barcelona, us donaran a canvi uns punts Renoves amb la puntuació i normativa corresponent, que després podreu intercanviar per la roba que més us agradi, a qualsevol punt de la xarxa.

A la recollida de roba, s’hi admetran un màxim de 10 peces (excepte jaquetes i abrics que només en són dos com a màxim). La roba ha d’estar en bon estat, no pot tenir forats, descosits ni taques i ha d’estar neta. Només es pot donar roba de vestir, no s’agafen sabates, roba interior ni de la llar.

En l’intercanvi, es podran agafar com a màxim també 10 peces (a excepció de jaquetes i abrics, que seran acceptats dos com a màxim). En el cas de roba de nadons també hi haurà les mateixes limitacions. No es podran utilitzar Renoves d’altres edicions.

Podeu consultar els dies i hores de recollida i d’intercanvi de cada punt en aquest enllaç.

El ‘Renova la teva roba’ es realitza dos cops a l’any, a la primavera i a la tardor, en diferents equipaments i entitats de la ciutat i hi pot participar tothom que ho vulgui. Trobareu més informació d’aquest i altres ‘renoves’ en aquesta pàgina.

‘Renova la teva roba’ és una iniciativa promoguda per entitats, associacions i equipaments de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.