Renova l’armari intercanviant la teva roba!

04/20/2017 - 08:53 h

Del 24 d’abril al 28 de maig, torna a Barcelona ‘Renova la teva roba’, una iniciativa per intercanviar la roba que ja no feu servir. L'objectiu és fomentar el consum responsable i la prevenció de residus, apostant per la segona mà com a opció més sostenible.

Arriba el temps del canvi d’armari, i sovint trobem un munt de peces que ja no ens van bé o no ens agraden.

Si aquest és el vostre cas, podeu regalar-les a amics i familiars, o portar-les a un dels punts verds de la ciutat. Però també podeu portar-les a algun dels espais d’intercanvi de la ciutat, on aquesta primavera té lloc el ‘Renova la teva roba’,  una iniciativa que anualment, a la primavera i a la tardor, proposa intercanviar peces de roba en bon estat: deixar les vostres i endur-vos-en d’altres que hauran aportat altres participants.

I és que ‘Renova la teva roba’, que en la seva edició de primavera tindrà lloc entre el 24 d’abril i el 28 de maig, vol fomentar el consum conscient a la vegada que disminuir el residus, tot apostant per la segona mà com a la opció més sostenible.

Com funciona?

El funcionament és molt senzill: només cal que us adreceu a algun dels punts d’intercanvi repartits per Barcelona i que hi porteu la vostra roba.

A canvi, obtindreu cupons Renoves amb la puntuació corresponent: samarretes i complements, 1 punt; jerseis, camises i jaquetes fines, 2 punts; roba de nadó (fins 24 mesos), 2 punts; pantalons, vestits, faldilles, roba de vestir, conjunts, 3 punts; jaquetes grans i abrics, 5 punts).

Després podreu intercanviar-los per la roba que més us agradi, a qualsevol punt de la xarxa.

A la recollida de roba, s’hi admetran un màxim de 10 peces (excepte jaquetes i abrics que només en són dos com a màxim). La roba ha d’estar neta, en bon estat, sense forats, descosits ni taques. Només s’acceptarà roba de vestir, no s’agafaran sabates, roba interior ni de la llar.

En l’intercanvi, es podran agafar com a màxim també 10 peces (a excepció de jaquetes i abrics, que seran acceptats dos com a màxim). En el cas de roba de nadons també hi haurà les mateixes limitacions. No es podran utilitzar Renoves d’altres edicions.

En aquest enllaç podeu consultar els dies i hores de recollida i d’intercanvi de cada punt.

‘Renova la teva roba’ és una iniciativa promoguda per entitats, associacions i equipaments de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.