• Inici
 • / Actualitat
 • / Setmana d'activitats per apropar l'arquitectura a la ciutadania

Setmana d'activitats per apropar l'arquitectura a la ciutadania

05/19/2017 - 17:34

La Setmana d’Arquitectura omple la ciutat d’activitats per apropar l’arquitectura a les persones. Es projectaran pel·lícules que tenen Barcelona com a teló de fons, hi haurà exposicions temporals a cinemes, teatres, mercats i biblioteques, així com itineraris i cicles de conferències.

Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i Arquinfad, té com a objectiu acostar l’arquitectura a la ciutadania. Les activitats previstes, que es poden consultar al web de la Setmana d’Arquitectura, pertanyen a àmbits molt diferents, entre els quals destaquen l’espai públic, la renovació de la ciutat, l’habitatge, el comerç i la cultura.

Ja s’ha fet una foto de família amb les institucions i entitats que hi participen al Palau de Victòria Eugènia, a Montjuïc, que s’obre al públic per oferir una exposició de les obres nominades i guanyadores del premi d’arquitectura contemporània Mies van der Rohe.

Entre les activitats previstes per a aquesta setmana hi ha:

 • Cinema. S’ha organitzat un cicle de cinema, conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya, que homenatjarà dones rellevants en el món de l’arquitectura i l’urbanisme. També es projectaran als centres cívics diferents pel·lícules realitzades a Barcelona i que mostren l’arquitectura local.
 • Exposicions. Tindran lloc mostres d’arquitectura d’obres concretes en espais no habituals com cinemes, teatres, mercats, biblioteques i a l’Hospital Vall d’Hebron. També hi haurà exposicions al Palau de la Virreina i al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
 • Premi Mies van der Rohe. S’obrirà per primera vegada al públic el Palau de Victòria Eugènia, al recinte firal de Montjuïc, per exposar-hi les maquetes dels projectes presentats a l’edició del premi Mies van der Rohe.
 • Nit dels Museus. En l’oferta de la Setmana d’Arquitectura també s’inclourà la programació de la tradicional Nit dels Museus (prevista per al 20 de maig de 19.00 a 1.00 hores) que tingui interès arquitectònic.
 • Concurs per intervenir en una paret mitgera de la ciutat. Les propostes seran triades pel veïnat i el guanyador rebrà un premi econòmic.
 • Intervenció en aparadors comercials. Hi haurà deu intervencions en aparadors dels eixos comercials de Sant Antoni i el Born per mostrar maquetes o altres elements relacionats amb l’arquitectura.
 • Contenidors als districtes per promocionar el premi Mies van der Rohe. Els contenidors tindran maquetes exposades de projectes presentats en diverses edicions d’aquest premi.
 • Itineraris sobre arquitectura. S’ofereixen rutes i itineraris sobre diferents temes: habitatge social, enginyeria, economia i arquitectura.
 • Conferències. S’organitzaran diferents debats de temes com l’habitatge i l’arquitectura contemporània.

En definitiva, la voluntat d’aquesta proposta és que la ciutadania conegui l’activitat arquitectònica de més a prop i d’una manera amena, didàctica i atractiva.