• Inici
  • / Actualitat
  • / Torna a funcionar el servei de préstec d’una vaixella reutilitzable

Torna a funcionar el servei de préstec d’una vaixella reutilitzable

11/06/2018 - 14:25 h

En els actes, festes o celebracions populars sovint s’utilitzen plats, gots i coberts de plàstic d’usar i llençar que acaben a les escombraries com a rebuig (al contenidor gris), i que per tant no es reciclen. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona torna a posar a disposició de les entitats de la ciutat un servei de préstec d’una vaixella reutilitzable per a usar en aquestes ocasions.

Les entitats podran fer servir, a partir del 19 de juny, aquesta vaixella reutilitzable com si fos la vaixella de casa: s’usarà, es rentarà i es tornarà a usar tantes vegades com calgui. D’aquesta manera s’evitarà comprar, usar i llençar una vaixella de plàstic cada vegada que s’organitzi una festa o un acte, amb el conseqüent estalvi de materials per a la seva fabricació i de gestió i tractament un cop es converteixi en residu.

La vaixella reutilitzable és per a un màxim de 500 comensals i inclou diferents tipus de plats, tasses, coberts, safates, etc., que les entitats poden sol·licitar segons les seves necessitats. Per efectuar una reserva/demanda s’haurà d’omplir el formulari de reserva de vaixella, on s’indicaran el nombre de peces sol·licitades per a l’acte, festa o celebració popular. Enguany, s’ha d’abonar un import segons el nombre de peces sol·licitades i s’ha de deixar una quantitat de dipòsit, que es retornarà una vegada fet el recompte de les peces lliurades. Hi ha dues formes de fer arribar el formulari de reserva de vaixella:

  • Correu electrònic: vaixella@femarec.cat
  • En mà, de dilluns a divendres no festius de 11 a 13 h a l’adreça de Femarec: C/Maresme, 59, baixos, 08019 Barcelona.

Si teniu més dubtes o us cal informació de la vostra sol·licitud, podeu trucar al 933 036 500 en l’horari d’11 a 13 h de dilluns a divendres no festius.

Femarec és una cooperativa d’inserció social que s’ocupa de preparar i rebre les comandes de cada entitat i del servei professional de neteja. D’aquesta manera, l’ús de la vaixella reutilitzable, a banda dels beneficis pel medi ambient, per l’estalvi de material i la reducció de residus que suposa, també aporta beneficis socials, ja que contribueix a la reinserció laboral i social.

Aquest servei, emmarcat en l’Estratègia Residu Zero que s’està impulsant des de l’Ajuntament, té l’objectiu de reduir la generació de residus municipals, fomentar la reutilització dels recursos i matèries primeres, així com incrementar la qualitat de la recollida selectiva, la prevenció i la recuperació d’objectes i materials als quals se’ls pot donar una segona vida.