• Inici
  • / Actualitat
  • / Tractament fitosanitari per combatre la plaga del tigre del plàtan

Tractament fitosanitari per combatre la plaga del tigre del plàtan

09/08/2017 - 08:47

 

L’Ajuntament ha realitzat aquest tractament a diversos carrers de Sant Martí del 8 al 12 de setembre.

Amb l’arribada de les altes temperatures, aquest petit insecte d’ales blanques prolifera als troncs i fulles dels plataners de la ciutat. El tigre dels plataners s’estén amb més facilitat en èpoques de sequera, però també mor abans si arriben el fred i les pluges.

La plaga que afecta els plàtans de Barcelona està classificada dins de les plagues que no representen cap risc per a la seguretat i salut de les persones i la biodiversitat, encara que sí que suposen molèsties i una afectació al confort de la ciutadania.

A partir del 8 de setembre i durant cinc dies, operaris de Parcs i Jardins han realitzat un tractament fitosanitari en 13 carrers de Barcelona, 7 dels quals estan situats al districte de Sant Martí. Durant els dies previs, s’ha fet una senyalització als plataners afectats avisant el veïnat sobre el tractament de l’arbrat.

 

El tractament

Als darrers anys, els tractaments fitosanitaris han evolucionat i han incorporat nous mètodes i tecnologies, amb una progressiva reducció i limitació de l’ús de productes d’origen químic, limitant-ho a quan resulta estrictament necessari, a favor de tractaments alternatius que, entre altres efectes, ajuden a mantenir l’equilibri de la biodiversitat.

La normativa vigent estableix i incorpora també l’avanç en la Gestió Integrada de plagues per a la reducció de l’ús de productes fitosanitaris de síntesi química.

Per al tractament del tigre del plàtan, la mesura que s’aplica des de Parcs i Jardins és augmentar la resistència de l’arbre mitjançant l’aplicació d’adob foliar, amb l’objectiu de fortificar-lo davant l’atac.

Els tractaments químics s’apliquen com a darrer recurs quan el risc d’extensió de la plaga o el grau d’afectació de la mateixa ho fan necessari, també per la seva virulència o per les molèsties que es poden derivar sobre la població.

Tots els productes fitosanitaris utilitzats a Barcelona estan autoritzats pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi  Ambient (MAPAMA) i es troben recollits en el registre oficial de productes fitosanitaris.

Per realitzar una petició de tractament, cal tramitar la sol·licitud a través del següent enllaç, indicant la ubicació exacta:

Sol·licitud tractament de plaga arbrat urbà