Centre de la Platja

Situat als porxos de la platja del Somorrostro, davant de l'Hospital del Mar, el Centre de la Platja és un espai d'informació, de trobada i de formació per a totes les persones interessades en el litoral de Barcelona i els aspectes que s'hi relacionen.

El programa del Centre de la Platja inclou activitats individuals per a tots els públics, i activitats per a grups organitzats, incloses escoles. Paral·lelament el Centre de la Platja ofereix informació sobre les platges i també atenció als usuaris entorn a temes del litoral marítim.

El Centre de la Platja ofereix els seus serveis de març a setembre, i inclou activitats per a tots els públics, tallers, rutes, contes, visites, espectacles, tertúlies i jocs, servei d'informació i consultes sobre el litoral, préstec gratuït de diaris, llibres, revistes, jocs per a la sorra i material esportiu, visites guiades a l'exposició.

D'entre les activitats individuals, els usuaris d'aquest equipament podran realitzar rutes i visites guiades pels entorns del litoral (la platja, la muralla de mar, la llotja de peix, el zoo, el barri de La Barceloneta, al CRAM, a l'IMAX, etc.), tallers, activitat de descoberta de la biodiversitat marina, tallers familiars, projeccions de documentals, entre d'altres.

Les activitats per a públic familiar són gratuïtes, amb aforament limitat. S'atendran les inscripcions segons ordre de demanda.

Temporada 2015

S'incorpora l'àmbit històric i patrimonial com un dels eixos temàtics del Centre, entenent el medi ambient en 3 àmbits: medi ambient i sostenibilitat, cultura i patrimoni, i civisme i autoprotecció.

Es renova el programa i s’incrementen les activitats adreçades a grups d’infants, adults i escolars buscant l’equilibri entre destinataris i entre àrees temàtiques. S’han programat 30 activitats amb diferents modalitats i 6 activitats coorganitzades amb altres equipaments com l’Espai de Mar, La Fàbrica del Sol o el Zoo de Barcelona. El servei de ludoplatja s'ofereix itinerant per tot el litoral barceloní.

 

Característiques

Situació

Als porxos de la platja del Somorrostro, a peu de platja. Sota el Passeig Marítim, davant de l'Hospital del Mar.

Horari de primavera (fins al 31 de maig de 2015)

  • De dimarts a diumenge de 10 a 14 h

Horari d'estiu (de l'1 de juny al 30 de setembre de 2015)

  • De dimarts a diumenge de 10 a 19 h
  • Dilluns, tancat

Contacte

  • Tel: 932 210 348
  • Fax: 932 218 026
  • e-Mail: centreplatja@bcn.cat

Transport

  • Autobusos: D20, 59, 45, V27, 36, 92
  • Metro: Línia 4 - Barceloneta i Ciutadella
  • Trambesòs: T4 Ciutadella - Vila Olímpica
  • Bicing: Passeig Marítim 11, Passeig Marítim 31B, Passeig Marítim 23 (Hospital del Mar), Avinguda Litoral 22 (Hotel Arts)

Com anar-hi

Veure el plànol

 

 

Programa d'activitats

El Centre de la Platja programa activitats especials per acompanyar als banyistes i usuaris de les platges en temporada de bany. El programa inclou activitats per a tots els públics, infants, joves i famílies, adults i gent gran i per a escoles.

Cessió d'espai

Les entitats, associacions o col·lectius relacionats amb el litoral de Barcelona poden disposar de la sala de reunions del Centre de la Platja per desenvolupar-hi sessions de formació o trobades, com també de les prestacions de què disposa. L'horari és l'habitual del centre, tret dels dies i horaris en què es duguin a terme activitats programades o concertades prèviament.

Promoció d'activitats

El Centre de la Platja facilita la possibilitat de donar a conèixer les activitats que desenvolupen les entitats, associacions o col·lectius vinculats al litoral de Barcelona. Feu arribar la vostra demanda.

Amics del Centre de la Platja

Si vols ser amic del Centre de la Platja contacta amb l'equipament a través del centreplatja@bcn.cat. Podràs participar de manera activa en aquesta instal.lació.

 

Serveis

Atenció, informació i consultes sobre les platges i el litoral

Teniu a la vostra disposició un servei d'informació actualitzat sobre tots els aspectes vinculats a les platges de Barcelona. Poseu-vos en contacte amb nosaltres per a consultes sobre l'ecosistema marí, l'ús cívic i sostenible de les platges, les activitats que s'hi porten a terme, les campanyes del litoral, etc.

Com? Visiteu-nos al Centre, truqueu-nos per telèfon o envieu-nos un correu electrònic. 
Quan? Tot l'any de manera virtual i durant el calendari d'obertura del Centre de manera presencial.

 

Exposicions del centre

El Centre disposa d'una sala on es mostren exposicions temporals vinculades al litoral barceloní. Les exposicions per a la primavera-estiu d'enguany són:

De març a juny. El parc dels esculls 
Exposició que tracta sobre els esculls del litoral barceloní, alhora que mostra diverses experiències sobre la recuperació de la biodiversitat del front marí de la nostra ciutat.

De juliol a setembre. El Centre de la Platja 
Exposició basada en el mateix Centre en què es mostren imatges singulars del litoral barceloní, com s'ha transformat al llarg del temps i l'aspecte actual, la riquesa ambiental que presenta i altres aspectes vinculats a l'àmbit de la sostenibilitat i el civisme a les platges de la ciutat.

Com? Visiteu les exposicions al mateix Centre.Els grups podeu reservar una visita guiada a les exposicions a través de les vies de contacte del Centre. 
Quan? Durant el calendari d'obertura del Centre.

 

Préstec gratuït de materials

Us oferim un conjunt de materials lúdics en préstec perquè gaudiu del vostre temps a la platja:

Biblioplatja, amb llibres, revistes, còmics i premsa diària 
Ludoplatja, amb cubells, motlles, pales, regadores, plats voladors, estris per jugar a tennis platja, vòlei platja i petanca, etc.

També tenim a la vostra disposició diversos materials pedagògics perquè amplieu els vostres coneixements en aspectes vinculats amb la sostenibilitat:

La maleta de l'aigua de la Societat Catalana d'Educació Ambiental, amb jocs i recursos divulgatius sobre el cicle de l'aigua per a públic familiar, infantil, juvenil i professorat.
La placa fotovoltaica demostrativa de l'ús i aplicació de les energies renovables.

Com? Cal lliurar el DNI o un altre document identificatiu i omplir, segons el cas, una fitxa de sol·licitud. Consulteu el servei de Ludoplatja itinerant a www.bcn.cat/platges.
Quan? Durant el calendari d'obertura del Centre.

 

Cessió de l'aula polivalent del Centre

Les entitats i associacions de la ciutat teniu la possibilitat de fer servir l'aula polivalent del Centre per als vostres actes o reunions. L'aula està equipada amb ordinador, Wi-Fi, projector i pissarra.

Com? Contacteu amb el Centre. 
Quan? Durant el calendari d'obertura del Centre amb reserva prèvia.

 

Polseres identificatives

Servei de lliurament de braçalets identificatius per als nens i nenes que passen el dia a la platges de Barcelona.

Com? Veniu al Centre. 
Quan? Durant el calendari d'obertura del Centre.

En col·laboració amb la Creu Roja.

 

Programes d'activitats 2015